Queiroz heeft mooie boodschap voor Iraanse volk na emotionele zege op Wales

Reacties

De Iraanse bondscoach Carlos Queiroz spreekt van een ‘geweldige dag’ na de emotionele zege op Wales. Na de overwinning heeft de trainer een mooie boodschap voor de spelers en het volk van Iran.

Queiroz heeft mooie boodschap voor Iraanse volk na emotionele zege op Wales
Wales
Wales
0 - 2
Iran
Iran

'Ik heb er geen woorden voor om onze spelers te bedanken. Ze verdienen alle aandacht en respect. Ik denk dat mensen begrijpen dat deze jongens ervan houden om te voetballen. We speelden vandaag met een geweldig karakter en waren echt een team De spelers verdienen het om de steun te krijgen van de fans. Ze hebben het voor de supporters gedaan. Dat is de enige reden waarom we hier zijn, om de fans te vermaken.'

In Iran zijn massale protesten aan de gang, naar aanleiding van het overlijden van Mahsa Amini. De 22- jarige vrouw overleed op 17 september nadat ze was gearresteerd omdat ze niet aan de kledingvoorschriften voldeed. Door het hardhandige optreden van de autoriteiten zouden al honderden mensen zijn overleden.

Hoe erg de situatie in Iran leeft bij de spelers, werd dit WK al meerdere keren duidelijk. Zo liepen de emoties voorafgaand aan de wedstrijd met Wales hoog op bij de spelers en de stilte voor het duel met Engeland sprak ook boekdelen. Bij het volkslied voor het duel met Wales liepen de emoties opnieuw hoog op.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Iran
Meer over Iran
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.