Quagliarella tóch op weg naar nationale ploeg door superreeks

Reacties

Voor Fabio Quagliarella lonkt op 36-jarige leeftijd een rentree in het shirt van Italië. De wonderroutinier van Sampdoria is door bondscoach Roberto Mancini opgeroepen voor een tweedaagse trainingsstage.

Quagliarella tóch op weg naar nationale ploeg door superreeks

Quagliarella is de laatste maanden niet af te remmen in de Serie A. De captain van Sampdoria heeft nu in elf competitiewedstrijden op rij gescoord, een evenaring van het record van Fiorentina-legende Gabriel Batistuta. Quagliarella kan Batigol zaterdag onttronen in de uitwedstrijd tegen zijn oude club Napoli.

Na het weekend gaat de focus van Quagliarella op de nationale ploeg. De internationals van Italië komen maandag en dinsdag bijeen voor een kort trainingskamp in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Finland en Liechtenstein die eind maart op het programma staan.

Opvallend genoeg raadde Quagliarella onlangs Mancini nog af om hem om te roepen. 'Ik hoorde mensen zeggen dat ik geselecteerd moet worden voor het nationale elftal, maar Mancini moet zijn vertrouwen geven aan de jeugd. Anders kan het elftal niet groeien. Mancini weet wat hij doet, ik moet gewoon mijn best doen voor Sampdoria', zei de goalgetter bescheiden.

In zijn selectie heeft Mancini ook plaats voor jongelingen Nicolò Zaniolo (AS Roma, 19), Sandro Tonali (Brescia, 18) en Moise Kean (Juventus, 18).

Lees hieronder een portret van de vandaag vijftig geworden Gabriel Batistuta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.