Onhoudbare Quagliarella nadert record Serie A-legende Batistuta

Er komt maar geen einde aan de ongekende serie van Fabio Quagliarella in de Serie A. De 35-jarige spits scoorde zondag Fiorentina voor de tiende keer op rij in competitieverband en kan volgend weekend thuis tegen Udinese nu het record van Gabriel Batistuta evenaren.

Fiorentina
Fiorentina
3 - 3
Sampdoria
Sampdoria

Batistuta scoorde in 1994 in elf Serie A-duels op rij voor, inderdaad, Fiorentina. De verdedigers van de thuisploeg hadden het record van de Argentijnse legende dus kunnen veiligstellen als ze Quagliarella van scoren hadden afgehouden. Dat lukte lange tijd ook, totdat de bal in de 81ste minuut op de stip ging en de Italiaanse routinier achter de bal ging staan: 2-2 (foto).

Quagliarella leek een paar minuten later voor de definitieve ommekeer te zorgen door op aangeven van de van Southampton overgekomen Manolo Gabbiadani met een schot uit de draai ook zijn tweede van de middag en zijn twaalfde in de laatste tien duels te maken (2-3). Fiorentina pakte in de extra tijd toch nog een punt dankzij de Argentijnse verdediger Germán Pezzella.

Serie A-legende Gabriel Batistuta scoorde in 1994 in elf wedstrijden op rij, nog altijd een record.

Fiorentina speelde bijna een uur met tien man door de rode kaart (twee keer geel) voor Edimilson Fernandes. Desondanks had de van Sevilla gehuurde Luis Muriel, die eerder voor Sampdoria speelde, zijn debuut voor Fiorentina na zeventig minuten opgeluisterd met zijn tweede van de middag. Voor rust opende de Colombiaan ook al de score. Gastón Ramírez maakte vlak voor rust gelijk.

Uiteindelijk stond het dus na negentig minuten nog steeds gelijk. Beide ploegen schieten daar met het oog op de ranglijst weinig mee op. Een overwinning had vooral voor Sampdoria aansluiting betekend bij de ploegen die om Champions League-voetbal strijden. Quagliarella meldt zich met veertien goals naast Cristiano Ronaldo en Duván Zapata bovenaan de topscorerslijst.