'Onsterfelijke' Quagliarella laat Sampdoria dromen van Champions League-debuut

Reacties

Fabio Quagliarella lijkt bezig aan zijn tweede jeugd bij Sampdoria, dat dankzij de vele doelpunten van de spits mag dromen van Champions League-deelname. En voor de spits zelf lonkt na een afwezigheid van acht jaar een rentree in La Squadra Azzurra.

'Onsterfelijke' Quagliarella laat Sampdoria dromen van Champions League-debuut

Dinsdag had Sampdoria een geweldig kerstgeschenk voor zijn fans, want de club uit Genua maakte bekend dat Quagliarella zijn aflopende verbintenis met één jaar verlengd had. Aan het einde van zijn contract is Quagliarella 37 jaar, maar de spits is nog lang niet versleten. In zijn laatste zeven competitiewedstrijden scoorde hij liefst acht keer. Het ene doelpunt was nog mooier dan de andere. Quagliarella werd zelfs in verband gebracht met een transfer naar AC Milan komende winterstop.

Maar de spits die op 31 januari zijn 36ste verjaardag viert, gaat helemaal nergens heen. Quagliarella gaat verder met geschiedenis schrijven bij Sampdoria. Afgelopen zaterdag was hij op bezoek bij Empoli voor de zevende Serie A-wedstrijd op rij trefzeker, waarmee hij een clubrecord vestigde. De laatste speler die het net als Quagliarella zeven duels op rij voor elkaar kreeg, was Antonio Di Natale voor Udinese in 2010.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was ook in 2010 dat Quagliarella zijn 25ste en laatste interland speelde, maar de roep om een rentree wordt steeds groter. Bondscoach Roberto Mancini, die zelf als speler grote successen kende bij Sampdoria, zou een rentree van de spits overwegen. Logisch, vindt Marco Giampaolo. 'Quagliarella zou door UNESCO moeten worden beschermd als Werelderfgoed', aldus de Sampdoria-trainer. 'Hij is onsterfelijk. Er zijn echt geen woorden voor.'

Woensdag, op tweede kerstdag, hoopt Quagliarella zijn recordreeks in de Serie A te vervolgen als hekkensluiter Chievo op bezoek komt in Stadio Luigi Ferraris. Bijna halverwege het seizoen is Sampdoria nog volop in de race voor een Champions League-ticket: de achterstand op nummer vier Lazio is slechts twee punten. Sampdoria kwam niet eerder uit in het kampioenenbal. In het laatste seizoen voordat de Champions League van start ging bereikte het wel de finale van de strijd om de Europa Cup I, die door een rake vrije trap van Ronald Koeman na verlenging verloren ging tegen Barcelona.

Sampdoria
Sampdoria
2 - 0
Chievo
Chievo
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.