Quagliarella passeert Ronaldo en evenaart bijzonder record Batistuta

Fabio Quagliarella heeft zaterdagavond een speciale mijlpaal bereikt. De 35-jarige spits scoorde twee keer in de competitiewedstrijd tegen het Nederlandse getinte Udinese en breidde zijn indrukwekkende serie daarmee uit.

Sampdoria
Sampdoria
4 - 0
Udinese
Udinese

Bram Nuytinck en William Troost-Ekong hadden een basisplaats bij Udinese, Marvin Zeegelaar viel in en Hidde ter Avest zat negentig minuten op de reservebank. Zij zagen Quagliarella andermaal een heldenrol vervullen. De routinier benutte na een ruim half uur op zeer overtuigende wijze een strafschop en was zo in zijn elfde Serie A-duel op rij trefzeker. Hij evenaarde daarmee het record van Gabriel Batistuta uit 1994.

Tien minuten na rust maakte Quagliarella de avond nog iets mooier. Opnieuw legde hij aan voor een penalty en pegelde hij de bal kiezelhard in de bovenhoek: 2-0. De Italiaan, die volgende week 36 wordt, staat daardoor nu op zestien competitietreffers dit seizoen. Dat zijn er twee meer dan de nummer twee op de topscorerslijst: Cristiano Ronaldo.

Via treffers van Karol Linetty en Manolo Gabbiadini, die deze maand overkwam van Southampton, liep Sampdoria in de tweede helft verder uit naar 4-0, waarna Quagliarella nog een publiekswissel kreeg. I Blucerchiati zijn door de zege nog volop in de race om de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op directe plaatsing voor de Champions League.