Punt glipt Sneijder en Nice door de vingers in Rome

Lazio heeft op de valreep het eerste puntenverlies in de Europa League voorkomen. OGC Nice verloor door een eigen doelpunt in de laatste minuut in Rome het kansarme duel in de groep van Vitesse (1-0).

Wesley Sneijder kreeg tegen Lazio voor de zesde keer een basisplaats bij OGC Nice. Na ruim een uur ging de aanvallende middenvelder naar de kant in de wetenschap dat ook hij niet zijn stempel had kunnen drukken op de wedstrijd. Zijn schot van grote afstand in de 61ste minuut – keeper Thomas Strakosha verwerkte de bal die naast zou gaan uit voorzorg tot corner – was een van de schamele wapenfeiten.

Geen van beide ploegen slaagde erin eigenhandig een bal op het vijandelijke doel te krijgen. Bij Nice kon Mario Balotelli als invaller de status-quo niet doorbreken. Het ontbreken van de geblesseerde goalgetter Ciro Immobile kon als excuus worden aangedragen voor Lazio. In de blessuretijd van de wedstrijd viel onverwachts de beslissing. Na een corner van ging de bal via Nice-verdediger Maxime Le Marchand in het Franse doel.

Met de zure nederlaag bleef de oogst van Sneijder in Franse dienst zeer schamel. Met uitzondering van zijn debuut tegen Guingamp gingen alle wedstrijden van Nice waarin hij speelde verloren. Ondanks het verlies ligt de Franse ploeg nog op koers voor Europese overwintering. De voorsprong op nummer drie Zulte Waregem, dat Vitesse in Arnhem versloeg, is geslonken tot twee punten. Lazio, waar Stefan de Vrij de negentig minuten volmaakte, is door de negende zege op rij verzekerd van een ticket voor de knock-outfase.