PSV's horrorreeks: van nek-aan-nek met Ajax tot een mega-achterstand

Wat eerst op een inzinking leek, is inmiddels een crisis. PSV wacht inmiddels al zes officiële wedstrijden op rij op een overwinning. In sneltreinvaart gaan we de duels langs.

19 oktober, FC Utrecht - PSV 3-0
Bij de start van het zogeheten derde 'blok' van het seizoen gaan PSV en Ajax nog nek-aan-nek. Op 19 oktober moeten de Eindhovenaren het eerste gaatje laten. In Utrecht gaat het na rust helemaal mis. Nick Viergever en Jorrit Hendrix incasseren een rode kaart en het wordt 3-0 voor de thuisploeg. In dat duel kan Mark van Bommel nog wel beschikken over Steven Bergwijn en Donyell Malen.

24 oktober, PSV - LASK Linz 0-0
In het Europa League-duel met LASK Linz ontbreekt Malen wegens een blessure en loopt Bergwijn in de slotfase juist een kwetsuur op. Na de zeges in de eerste twee pouleduels is dit gelijkspel zeker niet rampzalig.

27 oktober, PSV - AZ 0-4
Na een vroege rode kaart voor Ryan Thomas komt PSV er totaal niet aan te pas tegen AZ, waar Myron Boadu en Calvin Stengs uitblinken. De Eindhovenaren zien een einde komen aan een serie van ruim drie jaar zonder Eredivisie-nederlaag voor eigen publiek.

2 november, Sparta Rotterdam - PSV 2-2
Tegen AZ moest PSV het doen zonder veel spelers die Ajax-coach Erik ten Hag omschreef als 'cowboys'. In het duel met Sparta Rotterdam keert Mohammed Ihattaren terug in de basis, maar ontbreken Bergwijn en Malen nog. Vlak voor tijd is het Cody Gakpo die een punt redt voor PSV.

7 november, LASK Linz - PSV 4-1
Na rust wordt PSV totaal overlopen door de nummer twee van Oostenrijk. Met name Jeroen Zoet en de defensie maken een zwakke indruk in het Europa League-duel. Opeens komt overwintering in Europa op de tocht te staan.

10 november, Willem II - PSV 2-1
De keeperswissel Jeroen Zoet-Lars Unnerstall sorteert geen effect. De Duitser kan ook niet zoveel doen aan de twee goals van Ché Nunnely in Tilburg. Sinterklaas is nog niet in het land, maar PSV heeft al elf punten minder dan Ajax.

In de afgelopen twaalf jaar is het nu vier keer voorgekomen dat PSV minimaal zes officiële duels op rij niet won. De laatste keer was in het najaar van 2013, onder Phillip Cocu. Wedstrijd zeven leverde toen wél een overwinning op.