Slordig PSV beleeft frustrerende avond tegen LASK

PSV heeft na twee zeges zijn eerste punten moeten inleveren in de Europa League. LASK Linz bleef ondanks de nodige Eindhovense kansen overeind in het Philips Stadion.

PSV
PSV
0 - 0
LASK Linz
LASK Linz

Trainer Mark van Bommel waarschuwde vooraf voor onderschatting van de derde opponent in de Europa League. 'LASK Linz is een tegenstander van serieus niveau.' De eerste minuten lieten in ieder geval zien dat zijn spelers de klus zeer serieus namen.

Ondanks de afwezigheid van de aangeslagen topscorer Donyell Malen was de offensieve start overtuigend. In het eerste kwartier had de PSV-storm al vijf grote kansen opgeleverd. Achtereenvolgens Steven Bergwijn, Pablo Rosario, Ritsu Doan, Cody Gakpo en Daniel Schwaab waren dicht bij een treffer, waarbij keeper Alexander Schlager en het aluminium Brabants succes voorkwamen.

Na het overleven van de Eindhovense storm deed LASK Linz meer van zich spreken in aanvallende zin. De Oostenrijkse gasten kregen daartoe ook de gelegenheid omdat er wat slordigheid sloop in het PSV-spel. De gevaarlijke momenten voor het doel van Jeroen Zoet gaven de gasten meer moed, hetgeen ook na rust zichtbaar was.

Aluminium
LASK had de zaken beter op orde, al kon de Oostenrijkse formatie niet voorkomen dat in de 54ste minuut Bergwijn dreigend opdook voor Schlager. De aanvaller, wiens penaltyclaim in de eerste helft niet werd gehonoreerd, stuitte op de doelman. De goalie hield na een uur met meer geluk dan wijsheid zijn doel schoon: na een kopbal van Schwaab ging de bal via diens hoofd tegen de lat.

LASK, dat in ieder van de laatste 22 uitduels minimaal één keer had gescoord, liet aan de andere kant een beperkt aantal goede kansen onbenut. Ondanks dit Oostenrijkse gevaar was het PSV dat de meeste aanspraak maakte op de overwinning. Het ontbrak de ploeg van Van Bommel aan de finale afronding. Gakpo, Doan en Mo Ihattaren waren dicht bij de bevrijdende treffer, maar kwamen net tekort om daadwerkelijk de 1-0 op het scorebord te krijgen.

Op de frustrerende avond in Eindhoven bleven de goals achterwege. Er was voor PSV mogelijk meer schade dan alleen dat eerste puntenverlies in de Europa League. Bergwijn haalde trekkebenend het einde van de wedstrijd nadat hij na een weer gestrande aanvaller naar zijn hamstring had gegrepen.

PSV blijft met zeven punten koploper in Groep D. Sporting Portugal volgt met een punt minder, waar LASK Linz met vier punten hekkensluiter Rosenborg BK voorblijft.