Harde ingreep Van Bommel helpt PSV niet: crisis bereikt nieuw dieptepunt

Reacties

Aan de dramatische reeks van PSV komt maar geen einde. Zondagmiddag gingen de Eindhovenaren onderuit bij Willem II, waardoor de ploeg nu al zes officiële duels zonder zege is.

Harde ingreep Van Bommel helpt PSV niet: crisis bereikt nieuw dieptepunt
© Pro Shots
Willem II
Willem II
2 - 1
PSV
PSV

PSV kijkt nu al tegen een achterstand van elf punten aan op Ajax. Uit de laatste vier speelrondes peurden de Brabanders slechts één punt, een zwaarbevochten gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Tussendoor verspeelde PSV een goede uitgangspositie in de Europa League door slechts één punt te pakken in het tweeluik met LASK Linz.

Vóór het duel in Tilburg ging het vooral over de keeperswissel bij PSV. Mark van Bommel voerde één mutatie door ten opzichte van het Europa League-debacle bij LASK Linz (4-1), maar dat was wel een veelbesproken wijziging: Lars Unnerstall mocht plaatsnemen onder de lat. Van Bommel meldde voor het duel dat Jeroen Zoet - jarenlang de eerste keuze bij de Eindhovenaren - de afgelopen periode simpelweg te veel fouten heeft gemaakt.

'Met keuze voor Unnerstall stelt Van Bommel twee keepers teleur'

Zonder dat hij daar schuld aan had, werd Unnerstall al in de zevende minuut geklopt. De PSV-defensie stond niet goed in positie bij een aanval van Willem II over links. Ché Nunnely, uit het oog verloren door Michal Sadilek, joeg de bal hoog in het doel op aangeven van Mats Köhlert. Diezelfde Nunnely was sowieso een bron van gevaar voor de Eindhovenaren. De aanvaller schoot net naast en vond later in de eerste helft Unnerstall op zijn pad.

PSV meldde zich voor rust weinig in het strafschopgebied bij Willem II, maar kreeg toch twee aardige mogelijkheden. Met een knappe aanname verschafte Bruma zich een schietkans, maar de Portugees werd gestuit door Timon Wellenreuther. Dat Vrouwe Fortuna de ploeg van Van Bommel in deze fase ook niet gunstig gezind is, bleek uit een pegel van Cody Gakpo die op de lat uiteenspatte.

Nieuwe dreun
Na de hervatting kwam PSV in eerste instantie beter voor de dag. Willem II werd even met de rug tegen de muur gezet, maar met razendsnelle aanvallers als waar De Tricolores over beschikken ontstaan er altijd mogelijkheden bij de omschakeling. Uit zo'n counter ontstond in de 64ste minuut de 2-0, nadat Miquel Nelom de bal had onderschept. Opnieuw was het Köhlert die Nunnely lanceerde en deze keer werd Unnerstall geklopt met een keihard diagonaal schot.

Overigens mocht PSV zich vlak voor deze nieuwe dreun beklagen dat het geen strafschop kreeg voor een duw van Jordens Peters aan het adres van Denzel Dumfries. Na de tweede goal van Nunnely bracht Van Bommel zowel Kostas Mitroglou als Gastón Pereiro, die ruim drie maanden niet in actie was gekomen in de Eredivisie. De Uruguayaan zorgde vijf minuten voor tijd voor nieuwe hoop bij PSV door de bal zeer fraai in het doel te plaatsen. Willem II trok de overwinning echter over de streep, ook omdat Pereiro bij een tweede schietkans geen succes had.

Na de interlandperiode treedt PSV in eigen huis aan tegen SC Heerenveen, waarna op 28 november de cruciale uitwedstrijd tegen Sporting Clube de Portugal volgt in het Europa League-toernooi.

De donkere reeks van PSV:

Datum Tegenstander Competitie
19/10 FC Utrecht (3-0, uit) Eredivisie
24/10 LASK Linz (0-0, thuis) Europa League
27/10 AZ (0-4, thuis) Eredivisie
02/11 Sparta Rotterdam (2-2, uit) Eredivisie
07/11 LASK Linz (4-1, uit) Europa League
10/11 Willem II (2-1, uit) Eredivisie
'Eerste goal Willem II toont weer aan dat Sadilek geen linksback is'
Willem II Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.