PSV treft Sturm Graz in derde voorronde Champions League

Reacties

PSV moet in de derde voorronde van de Champions League afrekenen met Sturm Graz. Dat heeft de loting maandagmiddag uitgewezen. De Eindhovenaren beginnen met een thuiswedstrijd.

PSV treft Sturm Graz in derde voorronde Champions League
© Pro Shots

PSV was als nummer twee van het voorbije Eredivisie-seizoen een van de vier geplaatste ploegen bij de loting. De Eindhovenaren ontliepen daardoor Sporting Braga, Olympique Marseille en Rangers FC, dat vorig jaar onder leiding van de inmiddels ontslagen Giovanni van Bronckhorst nog te sterk was in de play-offs van het miljardenbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV rekende in de derde voorronde na verlenging toen af met AS Monaco en zal nu ten koste van het Oostenrijkse Sturm Graz de laatste voorronde van de Champions League moeten bereiken. Lukt dat niet, dan gaat de ploeg van de nieuwe trainer Peter Bosz net als afgelopen seizoen verder in het hoofdtoernooi van de Europa League.

Beide clubs stonden in het seizoen 2021/22 tegenover elkaar in de groepsfase van de Europa League. PSV bleek veel te sterk voor Sturm Graz en won zowel uit (1-4) als thuis (2-0) van de Oostenrijkers. Genoeg voor plaatsing voor de knock-outfase bleek dat niet, want Real Sociedad en AS Monaco veroordeelden PSV toen tot de Conference League.

Mede door een doelpunt van Bruma won PSV in 2021 thuis met 2-0 van Sturm Graz.
© Pro Shots
Mede door een doelpunt van Bruma won PSV in 2021 thuis met 2-0 van Sturm Graz.

Sturm Graz eindigde vorig seizoen als tweede in de Oostenrijkse Bundesliga op zeven punten achter kampioen Red Bull Salzburg. De drievoudig kampioen van Oostenrijk kwam rond de eeuwwisseling twee keer uit in de groepsfase van de Champions League, maar bij de laatste vier pogingen bleek de voorronde telkens het eindstation.

Scherpen
Met Kjell Scherpen zit er een oude bekende uit de Eredivisie in de selectie van Sturm Graz. De voormalig keeper van FC Emmen, Ajax en Vitesse kwam onlangs op huurbasis over van Brighton & Hove Albion. Emanuel Emegha is er begin volgende maand al niet meer bij. De voormalig spits van Sparta maakte een transfer naar Strasbourg.

PSV speelt op dinsdag 8 of woensdag 9 augustus de heenwedstrijd, de return staat gepland op dinsdag 15 augustus (de strijd om de Europese Super Cup tussen Manchester City en Sevilla staat voor woensdag 16 augustus op de rol). Op vrijdag 4 augustus is Feyenoord de eerste tegenstander van het nieuwe seizoen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Vr 4 aug. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.