Emegha maakt miljoenentransfer naar Ligue 1

Reacties

Emanuel Emegha heeft een miljoenentransfer naar de Ligue 1 afgerond. De spits met een verleden bij Sparta Rotterdam maakt de overstap van Sturm Graz naar Strasbourg. Emegha tekent voor vijf jaar bij de nummer vijftien van het afgelopen seizoen in de Ligue 1.

Emegha maakt miljoenentransfer naar Ligue 1
© Pro Shots

Emegha werd opgeleid door Sparta, maar kort na zijn doorbraak in de hoofdmacht werd de spits verkocht aan Antwerp FC. Een half jaar later sloeg Sturm Graz alweer toe en in Oostenrijk groeide Emegha uit tot een belangrijke kracht in het elftal. Hij maakte negen competitiedoelpunten en was in de Europa League ook trefzeker tegen FC Midtjylland.

Het verblijf van Emegha in Oostenrijk blijft dus beperkt tot een jaar. Strasbourg betaalt een forse transfersom: bronnen meldden aan VI dat Sturm Graz circa vijftien miljoen euro verlangde voor de spits. Op de website van de club spreekt directeur Andreas Schicker dan ook van een sportieve aderlating, maar een financieel erg gunstige oplossing.

Bij Strasbourg gaat Emegha werken met Patrick Vieira, die na zijn ontslag bij Crystal Palace in de Ligue 1 verder gaat met zijn trainerscarrière.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sturm Graz
Meer over Sturm Graz
Meer E. Emegha
Meer over E. Emegha
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.