Droomtransfer lonkt voor oude bekende Emegha

Reacties

Het gaat hard met de loopbaan van Emmanuel Emegha. De twintigjarige aanvaller, die we in Nederland kennen van zijn tijd bij Sparta, mag hopen op een absolute droomtransfer. In Italië wordt hij gekoppeld aan grootmacht AC Milan.

Droomtransfer lonkt voor oude bekende Emegha
© Pro Shots

De in Den Haag geboren aanvaller doorliep bij Sparta de jeugdopleiding, waarna hij tussen september 2020 en januari 2022 in 39 duels voor de hoofdmacht drie keer scoorde. In die winter plukte Antwerp FC hem weg uit Nederland, maar zijn tijd in België draaide mede door een blessure op een mislukking uit. De man die voor twee miljoen was gekocht werd na een half jaar en één invalbeurt voor anderhalf miljoen euro verkocht aan het Oostenrijkse Sturm Graz.

Spelersprofiel

E. Emegha


Geboortedatum:
3 februari 2003
Leeftijd:
20
Geboorteplaats:
Den Haag
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,95 m
Gewicht:
63 kg
Huidige club:
Strasbourg
Nationaal team:
Nederland Onder 21

Die transfer bleek een voltreffer voor Emegha. In het shirt van de Oostenrijkers was hij in 36 optredens liefst tien keer trefzeker en kreeg hij ook vijf assists achter zijn naam. Die cijfers én zijn optredens in de Europa League tegen onder meer Lazio en Feyenoord zorgden ervoor dat onder anderen de Italiaanse scouts hem in hun boekjes noteerden. AS Roma werd al eens eerder aan hem gekoppeld, evenals de Oostenrijkse topclub Red Bull Salzburg.

Nu zou AC Milan in hem een welkome extra optie voor de voorhoede zien. Emegha, die bij de definitieve schifting voor het EK Onder-21 afviel bij Jong Oranje, heeft nog een contract tot medio 2026 in Graz. Toch verwachten Italiaanse media dat er voor tien tot vijftien miljoen euro zakengedaan kan worden door Milan.

Corriere dello Sport heeft zelfs op de voorpagina plek gemaakt voor Emegha. Vrij vertaald is bij zijn foto gezet dat AC Milan werk wil maken van 'baby Emegha'.

De voorpagina:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor afzwaaiend Jong Oranje-coach Erwin van de Looi zal de belangstelling niet als een verrassing komen. 'Die zal bij het grote publiek misschien minder bekend zijn. Niet iedereen volgt de Oostenrijkse competitie op de voet. Maar hij doet het daar ontzettend goed. Hij onderscheidt zich, is belangrijk voor het elftal. Dit is een signaal dat hij serieus in beeld is', zo vertelde hij al toen hij Emegha nog wel opnam in de voorselectie.

Rond de koppeling van Sturm Graz aan Feyenoord in de Europa League maakte VI al eens een portret over Emegha, wiens loopbaan nu dus nog maar eens een bijzondere wending zou kunnen krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Emegha
Meer over E. Emegha
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.