Scherpen speelde door met gescheurde kruisband, seizoen nu alsnog voorbij

Reacties

Voor Kjell Scherpen is het seizoen voorbij. De doelman van Sturm Graz, die dit seizoen wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion, wordt dinsdag in Londen geopereerd aan een gescheurde kruisband. Opvallend: Scherpen liep deze blessure in de zomer al op, maar speelde gewoon door.

Scherpen speelde door met gescheurde kruisband, seizoen nu alsnog voorbij
© Pro Shots

De 23-jarige Scherpen blijkt al in aanloop naar het seizoen een kruisband in zijn linkerknie te hebben gescheurd. De doelman kon echter gewoon wedstrijden spelen en kwam dit seizoen 27 keer in actie voor Sturm Graz. 'Hij wilde de ploeg heel graag helpen en kon zonder problemen spelen', vertelt clubwoordvoerder Stefan Haller aan het Oostenrijkse AFA. 'Hij had ook volgend jaar kunnen spelen, maar de operatie wordt uitgevoerd om hem voor de toekomst te beschermen en om zijn carrière op lange termijn niet in gevaar te brengen.'

Door de operatie zit het voetbaljaar voor Scherpen erop. 'Hij zal dit seizoen geen wedstrijden meer voor ons spelen', bevestigt Haller. 'We zijn nu met Brighton in gesprek, in een poging om Kjell voor het aankomende seizoen opnieuw te huren.' Scherpen zal dan ook in Oostenrijk gaan revalideren, zo is het plan. Sturm Graz gaat in januari op zoek naar een nieuwe keeper voor het komende halfjaar.

Scherpen (23) stond donderdag nog negentig minuten onder de lat bij Sturm Graz, dat in de Europa League met 3-0 verloor van Sporting Portugal. De Oostenrijkers eindigden als derde in de groep en gaan daardoor de tussenronde van de Conference League in. Scherpen gaat dat dus niet op het veld meemaken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.