Scherpen kan zich opmaken voor voorronde CL: 'Ze hebben grote doelen'

Reacties

Sturm Graz heeft de tijdelijke transfer van Kjell Scherpen bevestigd. De nummer twee van Oostenrijk is enthousiast over de komst van de 23-jarige Nederlander, die op huurbasis wordt overgenomen van Brighton & Hove Albion.

Scherpen kan zich opmaken voor voorronde CL: 'Ze hebben grote doelen'
© Pro Shots

Na uitleenbeurten aan KV Oostende en Vitesse stalt Brighton Scherpen dit keer in de Oostenrijkse Bundesliga. Met Sturm Graz komt de sluitpost bovendien uit in de voorronde van de Champions League. 'De club gaat dit jaar voor de derde keer op rij voor een internationale groepsfase spelen. Ik weet dat ze grote doelen hebben, net zoals ik', zegt Scherpen op de clubsite.

Technisch directeur Andreas Schicker noemt Scherpen een jonge en zeer getalenteerde keeper. 'Met zijn lengte en kwaliteiten past hij perfect in ons profiel. Kjell gaf ons al snel het signaal dat hij Sturm Graz als een uitstekende stap in zijn ontwikkeling ziet. We zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen.'

Scherpen moet in Graz het gat opvullen dat Jörg Siebenhandl (vertrokken naar LASK Linz) en Arthur Okonkwo (teruggekeerd naar Arsenal) hebben achtergelaten. Met Matteo Bignetti (19) en Luka Maric (20) heeft de Nederlander twee jonge concurrenten.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. Scherpen
Meer over K. Scherpen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.