Vitesse: wachten en hopen op de broodnodige aanvulling
© Pro Shots
PRO

Vitesse: wachten en hopen op de broodnodige aanvulling

Vitesse begon maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat tot nu toe nog is omgeven door vraagtekens. Duidelijk is wel dat de selectie die de eerste training afwerkte nog behoefte heeft aan de nodige versterkingen.

Even gaan de gedachten terug naar vorig seizoen. Exact een jaar geleden begon Thomas Letsch aan de voorbereiding met Vitesse. Met een bescheiden selectie en met veel vraagtekens. De Duitse oefenmeester kon het na een formidabel Europees seizoen moeilijk plaatsen en dat had zonder meer zijn weerslag op de matige en rommelige voorbereiding. Letsch is inmiddels coach van VfL Bochum, zijn opvolger Phillip Cocu loopt tegen hetzelfde probleem aan. De selectie moet zich nog vormen, maar de oud-speler en trainer van de Arnhemmers laat zich er niet door uit het lood slaan. Natuurlijk had hij liever gezien dat technisch directeur Benjamin Schmedes al meer bereikt had, maar van paniek is geen enkele sprake.

‘Er moet nog wel wat bij ja, dat lijkt me duidelijk.’ Het is de meest gehoorde zin die we horen tijdens en na de eerste training van Vitesse. Trainer Phillip Cocu, routinier Marco van Ginkel, supporters, allemaal weten ze het. Het is ook geen geheim dat de selectie nog wel een kwaliteitsinjectie nodig heeft. Met een bescheiden groep (zowel kwantitatief als kwalitatief) trapte Vitesse af. Op afstand van de aanwezige fans. De supporters (een zeer behoorlijk aantal voor een maandagmorgen waarop regen en zon elkaar afwisselden) mochten aan één zijde van het trainingsveld staan, de selectie werkte de oefeningen aan de andere kant af. Assistent Chris van der Weerden deed het meeste werk, Cocu observeerde vooral. Na afloop grapt Cocu over het aantal beschikbare spelers. ‘Ikzelf op het middenveld, Chris als back, Raimond van der Gouw in het doel, Theo Janssen in de middencirkel en Nicky Hofs kan ook meedoen.’ De vette knipoog is veelzeggend. Cocu weet meer over naderende versterkingen, over spelers met wie hij in gesprek is. ‘Maar ik kan niet alles delen, dat begrijpen jullie.’

VI Advent Kalender-deal

VI PRO + VI Kerstspecial voor maar €6,- per maand! VI PRO geeft je extra inzichten rond de Europese competities met exclusieve interviews, analyses en financiële inzichten.

VI Advent Kalender-deal

VI PRO + VI Kerstspecial voor maar €6,- per maand! VI PRO geeft je extra inzichten rond de Europese competities met exclusieve interviews, analyses en financiële inzichten.