PSV rekent definitief af met cornersyndroom in spektakelduel

PSV heeft zaterdagavond definitief afgerekend met het cornersyndroom dat de club zo lang parten speelde. In de spectaculaire eerste helft tegen FC Groningen scoorden de Eindhovenaren twee keer uit een hoekschop.

PSV
PSV
5 - 2
FC Groningen

Tot het openingsdoelpunt van Davy Pröpper in het thuisduel van vorige week met SC Camuur (4-1) had PSV dit kalenderjaar nog niet gescoord uit corners. Zaterdagavond was het tegen Groningen vervolgens liefst twee keer raak uit een hoekschop. In de 27ste minuut gebeurde dat nog via een eigen doelpunt van Mo El Hankouri, die de inzet van Andre Ramalho op de lijn niet meer kon wegwerken. In de extra tijd kopte de Braziliaande verdediger zelf raak.

Zo ging PSV toch nog met een voorspong rusten, nadat het in de achttiende minuut plotseling tegen een achterstand aankeek. De fraaie openingstreffer van Cody Gakpo leek de opmaat voor een eenvoudige avond, maar Groningen sloeg snel terug via twee treffers in vier minuten tijd van Cyril Ngonge. Hij trad in de voetsporen van Michael de Leeuw, die in april 2013 de laatste Groningen-speler was met twee Eredivisie-goals in Eindhoven.