PSV komt veelbesproken arbiter opnieuw tegen in return tegen Dortmund

Reacties

Daniele Orsato fluit komende woensdag de return van PSV in de achtste finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund. De Italiaanse topscheidsrechter speelde eerder dit seizoen al een veelbesproken rol in het thuisduel met Sevilla in de groepsfase van het miljardenbal (2-2).

PSV komt veelbesproken arbiter opnieuw tegen in return tegen Dortmund
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 0
PSV
PSV

Orsato gaf PSV in de slotfase van die wedstrijd een penalty na licht contact tussen Sergio Ramos en Malik Tillman, tot onvrede van de ervaren verdediger van Sevilla. Ook waren er klachten over het afkeuren van een doelpunt van linksback Adrià Pedro wegens hands bij een 0-0 stand.

Voor PSV is het al de vierde keer dat het Orsato tegenkomt sinds de start van vorig seizoen. De 48-jarige Italiaan was in augustus 2022 ook al scheidsrechter tijdens het uitduel in de play-offs van de Champions League met Rangers (2-2) en floot vorig jaar het thuisduel van PSV met Sevilla in de Europa League.

Opmerkelijk genoeg verloor PSV geen van al die duels die onder leiding stonden van Orsato, maar strandde het uiteindelijk wel tegen Rangers en Sevilla. Nu strijdt het met Dortmund om een plek in de kwartfinale van de Champions League, nadat het heenduel in Eindhoven in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.