Ramos hekelt arbitrage na gelijkspel tegen PSV: 'Hebben moeten lijden'

Net als de Spaanse media is Sergio Ramos niet bepaald te spreken over het optreden van arbiter Daniele Orsato tijdens het Champions League-duel van Sevilla met PSV. De routinier ergert zich vooral aan de penalty die de Italiaan toekende bij een 0-1 stand.

PSV
PSV
2 - 2
Sevilla
Sevilla

In de 86ste minuut mocht Luuk de Jong aanleggen vanaf elf meter na licht contact tussen Malik Tillman en Ramos. Orsato wees gedecideerd naar de stip en werd niet teruggefloten door de VAR.

'De VAR is er toch om te helpen? Als je een fout maakt, heb je nu de kans om die te herstellen. Ik raak hem niet eens', laat Ramos weten in gesprek met Diario AS. 'Hij springt, ik haal mijn voet weg en het is klip en klaar dat er geen contact is met hem. En dan zegt de scheidsrechter ook nog dat het heel duidelijk is, met een gek gezicht.'

Ramos vindt ook dat de treffer van Adrià Pedrosa niet had moeten worden afgekeurd. Bij een stand van 0-0 profiteerde de linksback van een fout van André Ramalho, maar wegens hands werd de goal geannuleerd. Later zette Nemanja Gudelj de bezoekers alsnog op voorsprong. 'Dat moment van Adrià vond ik ook heel verrassend. Mensen zullen er weer alles van vinden, maar het respect voor alle teams is niet hetzelfde. Vandaag hebben wij moeten lijden.'

Met het gelijkspel an sich is Ramos - die in de blessuretijd met een overtreding aan de zijlijn de vrije trap veroorzaakte waaruit Jordan Teze de 2-2 maakte - niet eens ontevreden. 'Het was een lastige wedstrijd, maar daar hadden we ons ook op ingesteld. Ze zetten hoog druk, werden gestimuleerd door het publiek en wilden graag de bal hebben. Vandaag ging het echter niet alleen om voetbal, maar ook om de scheidsrechter. Hij is een hoofdrolspeler geweest en heeft zijn stempel gedrukt op het resultaat.'

Mendilibar houdt slecht gevoel over aan arbitrage
In vergelijking met Ramos hield Sevilla-trainer José Luis Mendilibar zich in over de arbitrage. 'In de eerste helft was PSV de bovenliggende partij. Na rust verbeterden we, maar toen kwamen de controversiële momenten. We houden hier een slecht gevoel aan over, ook omdat de scheidsrechter de beelden niet heeft bekeken.'