Teze voorkomt vlak voor tijd tweede Champions League-dreun voor PSV

PSV is dinsdagavond ontsnapt aan zijn tweede nederlaag in dit Champions League-seizoen. De ploeg van Peter Bosz leek in eigen huis kopje onder te gaan tegen Sevilla, maar in blessuretijd schoot Jordan Teze toch nog de 2-2 tegen de touwen. Dat was gezien het spelbeeld zeker niet onterecht.

PSV
PSV
2 - 2
Sevilla
Sevilla

Het Champions League-seizoen begon voor PSV twee weken geleden met een 4-0 nederlaag bij Arsenal en die teleurstelling hoopte de ploeg dinsdag te kunnen wegspoelen met een zege op Sevilla, dat had afgetrapt met een 1-1 gelijkspel tegen RC Lens. Bosz liet de weer fitte Jerdy Schouten terugkeren op het middenveld en liet achterin Andrรฉ Ramalho starten omdat Armel Bella-Kotchap na het trekken van een verstandskies nog niet helemaal honderd procent was.

Ramalho speelde een hoofdrol in de eerste Champions League-thuiswedstrijd van PSV in bijna vijf jaar tijd. Tien minuten voor rust leek de verdediger PSV op voorsprong te koppen, maar hij scoorde in buitenspelpositie, waardoor zijn feestje geannuleerd werd. PSV was in de eerste helft de bovenliggende partij, al leverde dat niet bijster veel op. De thuisploeg probeerde het zonder succes met een aantal schoten van afstand of zag pogingen vanuit het strafschopgebied geblokt worden.

spektakel na rust

In de tweede helft ontbrandde de wedstrijd. Eerst leek Sevilla op voorsprong te komen, na een fout van Ramalho. De Braziliaan verspeelde knullig de bal en zag Adriร  Pedrosa dit afstraffen. Ramalho had echter geluk dat de VAR had gesignaleerd dat Pedrosa de bal met zijn hand had geraakt. Daardoor werd de Spaanse openingstreffer afgekeurd.

PSV kwam goed weg en dat gebeurde kort hierna opnieuw. Ramalho stond helemaal verkeerd opgesteld toen Youssef En-Nesyri de diepte in werd gestuurd en zo had de Marokkaan vrij baan richting het doel van Walter Benรญtez. Oog in oog met de keeper ramde En-Nesyri de bal op de lat.

Na deze kans kwam PSV er razendsnel uit en Malik Tillman schoot over. Vervolgens had Noa Lang de openingstreffer op zijn schoen, maar zijn stiftje ging naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Diezelfde paal werd even later geraakt toen Langs voorzet van richting werd veranderd door Nemanja Gudelj.

doelpunten

Zo gebeurde er in een kort tijdsbestek van alles in de tweede helft. De wedstrijd golfde op en neer en ruim twintig minuten voor tijd nam Sevilla alsnog de leiding. Ramos won bij een voorzet richting de tweede paal het kopduel van Tillman, waarna Gudelj goed stond opgesteld en vol overtuiging de 0-1 binnen ramde. Vorig seizoen scoorde de middenvelder met een verleden bij NAC Breda, AZ en Ajax overigens ook al tegen PSV, toen in de tussenronde van de Europa League.

PSV moest in de achtervolging. Uitblinker Lang kwam met een schot net naast al dicht bij de gelijkmaker, voordat de thuisploeg een paar minuten voor tijd een strafschop kreeg. Tillman ging na vermeend contact met Ramos naar de grond en vanaf elf meter maakte Luuk de Jong geen fout. De aanvoerder van PSV leek daarmee in ieder geval een nederlaag voor zijn ploeg te voorkomen.

De vreugde in het Philips Stadion was van zeer korte duur. Sevilla trapte af en zocht direct de aanval, die een nieuwe voorsprong opleverde. Juanlu Sรกnchez vond En-Nesyri en hij kopte van dichtbij de 1-2 tegen de touwen. Daarmee deelde de spits een enorme dreun uit aan PSV.

Een nieuwe nederlaag leek een zekerheid voor PSV, maar de ploeg richtte zich nog eenmaal op. In blessuretijd won Luuk de Jong het kopduel en kwam de bal terecht bij Teze. Hij schoot van dichtbij de 2-2 langs doelman Orjan Nyland. Zo pakte PSV zijn eerste punt in dit Champions League-seizoen; voor de Eindhovenaren wacht nu een tweeluik met RC Lens, de koploper in de groep.