Spaanse media vinden dat Sevilla is bestolen

Reacties

Scheidsrechter Daniele Orsato en zijn team hebben Sevilla dinsdagavond benadeeld in Eindhoven. Dat is de conclusie van verschillende Spaanse media na het gelijkspel tussen PSV en Sevilla in de Champions League.

Spaanse media vinden dat Sevilla is bestolen
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 2
Sevilla
Sevilla

Sevilla ging de slotfase in met een 0-1 voorsprong in handen, maar PSV kwam door een rake strafschop van Luuk de Jong in de 86ste minuut terug tot 1-1. Orsato ging met het toekennen van een strafschop na een duel tussen Sergio Ramos en Malik Tillman de fout in. Dat vinden verschillende Spaanse journalisten en Pavel Fernández, de arbitragespecialist van Marca. 'Er is wel contact tussen Ramos en Tillman, maar dat gebeurt op het moment dat de PSV-speler al op weg naar de grond is. In mijn ogen is dit geen strafschop', zegt hij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Estadio Deportivo stelt dat PSV wel erg veel geluk heeft gehad met de beslissing van de Italiaan. 'Sevilla lukte het om de voorsprong vast te houden in de fase dat PSV meer met het hart dan met het hoofd speelde, tot Orsato een strafschop gaf die meer dan twijfelachtig was. Ramos raakte de voet van zijn tegenstander, maar dat was niet genoeg om een strafschop te geven. Toch bleef na het kijken door de VAR de oorspronkelijke beslissing staan', meldt de krant die wordt uitgegeven in Sevilla.

De verslaggever van AS is sowieso niet te spreken over hoe regels bij de UEFA geïnterpreteerd worden. Er worden ook vraagtekens geplaatst bij het afkeuren van de goal van Adrià Pedrosa vanwege hands. 'Het leek erg onrechtvaardig dat Orsato op verzoek van de VAR die goal afkeurde, terwijl de arm precies voor het lichaam was. Dat was een actie die ruimte gaf voor interpretatie, maar de scheidsrechter ging niet eens kijken. Ze willen geen interpretatie. Zo is de UEFA.' En over de door De Jong benutte penalty wordt geschreven: 'Een strafschop die geen moment een strafschop leek.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.