PSV geeft te laat gas: Sevilla overleeft hete slotfase en gaat door

Reacties

Voor PSV is het doek gevallen in de Europa League. Late doelpunten van Luuk de Jong en Fábio Silva brachten donderdag hoop in de Eindhovense harten, maar Sevilla verzilverde de riante uitgangspositie (2-0).

PSV geeft te laat gas: Sevilla overleeft hete slotfase en gaat door
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Sevilla
Sevilla

Ver voor scheidsrechter Daniele Orsato de wedstrijd in gang zette, rolde het 'alles of niets' al van de tribunes in het Philips Stadion. PSV stond voor de schier onmogelijke opgave om Sevilla met ten minste drie doelpunten verschil te verslaan, maar het geloof in Eindhoven en omstreken bleek nog niet verdwenen. Ook niet bij Ruud van Nistelrooij, die in aanloop naar het duel stelde dat PSV een wonder nodig had.

PSV hoopte op een vliegende start, maar Sevilla speelde geconcentreerd en kwam geen moment in de problemen. De Andalusiërs waren in het vliegtuig gestapt met de intentie om het spel van de Eindhovenaren te ontregelen en dat lukte behoorlijk. De gele kaart van Marcos Acuña na iets meer dan een half uur onderstreepte dat. De WK-winnaar treuzelde te lang bij een ingooi en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aan de andere kant dwong PSV ook niets af. Van Nistelrooij sleutelde aan zijn verdediging en begon met Andre Ramalho en Phillipp Mwene voor Armando Obispo en Jordan Teze, maar het schortte de thuisploeg juist aan offensieve ingevingen. Érick Gutiérrez is niet de man met de steekpass, Joey Veerman was te slordig aan de bal. Wat PSV ook probeerde, het uitgekookte Sevilla had telkens een oplossing in huis. 

De Eindhovenaren mochten bovendien van geluk spreken dat Youssef En-Nesyri vlak na rust op de handen van Walter Benítez stuitte, want anders was het laatste restje hoop veertig minuten voor tijd al verdwenen. Pas na het inbrengen van Silva en Mauro Júnior trok PSV verder naar voren. Daar loerde Sevilla op, want dat betekende dat er gaten zouden vallen. Terwijl de thuisploeg bleef zoeken, raakte Ivan Rakitic aan de andere kant van dichtbij de lat.

De Jong neemt PSV op sleeptouw
Met een dubbele kans was Johan Bakayoko nog het dichtst bij een PSV-treffer, maar de Belgische aanvaller had het vizier niet op scherp staan. Een kwartier voor tijd maakte De Jong het toch nog spannend. De captain profiteerde van geklungel in de Sevilla-defensie en schoof de bal tussen de benen van Dmitrovic door (1-0). De Jong leek dat kunstje negen minuten later te herhalen, maar aangever Silva vertrok vanuit buitenspelpositie.

In de slotfase lag het duel nog even stil, omdat doelman Dmitrovic werd belaagd door een PSV-fan. Silva verdubbelde de score nog, maar dat doelpunt kwam te laat voor de Eindhovenaren (2-0). Door de (te) kleine overwinning is PSV Europees uitgevoetbald. Met Feyenoord (Europa League) en AZ (Conference League) heeft Nederland hoe dan ook nog twee troeven over in Europees verband. Bij een positief resultaat tegen Union Berlin kan ook Ajax zich nog plaatsen voor de achtste finale van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.