PSV-jonkies schitteren bij overtuigende zege op FC Eindhoven

Reacties

PSV heeft in de Lichtstadderby overtuigend FC Eindhoven opzij geschoven. Trainer Ruud van Nistelrooij gaf dinsdagavond veel talenten een kans en zag hoopgevende acties.

PSV-jonkies schitteren bij overtuigende zege op FC Eindhoven
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 0
FC Eindhoven
FC Eindhoven

Een van de jongelingen die in de basis begon, was Richard Ledezma. De 21-jarige Amerikaan begon erg sterk aan de oefenwedstrijd. Het hoogtepunt was zijn assist bij de 1-0 van Yorbe Vertessen. Met buitenkant rechts lanceerde de middenvelder de rappe aanvaller. De steekpass was precies op maat en oog in oog met Nigel Bertrams rondde Vertessen simpel af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondanks dat Van Nistelrooij de aansprekende aanwinsten op de bank liet beginnen, werd het publiek zeker vermaakt in het snikhete Eindhoven. Er zat veel creativiteit in het veldspel van PSV en dat was mede te danken aan Johan Bakayoko en Ismaël Saibari. Laatstgenoemde liet zich heel duidelijk zien nu hij vanuit het beloftenteam is doorgeschoven naar de A-ploeg. Geholpen door Bakayoko kon hij zich in de 24ste minuut onderscheiden. Bakayoko sneed vanaf rechts naar binnen en bediende Saibari met een fijne steekpass. De 21-jarige Marokkaan wipte de bal over Bertrams heen: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door een rake strafschop van Marco van Ginkel liep de score voor rust nog op tot 3-0. En toen moesten veel van de smaakmakers hun opwachting nog maken bij PSV. Zij keken nog toe toen Saibari met een rush vanaf de middenlijn voorbij drie Eindhoven-spelers flitste en raak schoot in de korte hoek (4-0). Van Nistelrooij wisselde na een uur tien keer. Alleen doelman Joël Drommel bleef staan en onder anderen Luuk de Jong, Xavi Simons en Ki-Jana Hoever vielen in.

Eindhoven, dat vorig seizoen knap derde werd in de Keuken Kampioen Divisie, kon in de slotfase lang voorkomen dat de score verder opliep. In de negentigste minuut werd het alsnog 5-0. Jordan Teze leek het laatste zetje te geven uit een voorzet van Jeremy Antonisse, maar op de beelden was niet helemaal duidelijk te zien of de verdediger de bal nog toucheerde. PSV kende de goal aan Antonisse toe.

Voor de ploeg van Van Nistelrooij staat over anderhalve week de eerste grote test op het programma. Op 30 juli is Ajax de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Op 2 augustus wacht het eerste duel met AS Monaco in de voorronde van de Champions League. Eerst staat zaterdag nog een oefenwedstrijd tegen Real Betis op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.