AS Monaco staat niet te springen om PSV als tegenstander

Reacties

AS Monaco verwacht een zware kluif te hebben aan PSV in de derde voorronde van de Champions League. De twee clubs werden maandag aan elkaar gekoppeld bij de loting in Nyon. Sportief directeur Paul Mitchell werd meteen herinnerd aan de onderlinge ontmoetingen in het afgelopen Europa League-seizoen.

AS Monaco staat niet te springen om PSV als tegenstander
© Pro Shots

Als ongeplaatste club kon Monaco rekenen op een sterke opponent: Benfica, Rangers FC en Dinamo Kiev waren de andere mogelijke tegenstanders. 'We waren op de hoogte van de zware tegenstand die we konden verwachten en er is inderdaad een zeer goede tegenstander uit gekomen', zegt Mitchell op de clubwebsite van Monaco.

'PSV heeft een grote Europese traditie en vorig seizoen hebben we kennisgemaakt met de kracht en kwaliteit van deze ploeg. In beide wedstrijden ontliep het elkaar weinig', weet hij nog. PSV verloor in eigen huis met 1-2 en speelde met 0-0 gelijk in Stade Louis II. Mede door die resultaten wist PSV niet te overwinteren in de Europa League.

'Onze jonge selectie heeft vorig seizoen ervaring kunnen opdoen en vanaf het begin van de voorbereiding is alles in het werk gesteld om de ploeg klaar te stomen voor deze deadline', blikt Mitchell vooruit naar de eerste ontmoeting met PSV op 2 augustus. 'We zullen de wedstrijd moeten ingaan met nederigheid en de overtuiging om ons te kwalificeren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.