PSV haalt Schouten definitief terug naar de Eredivisie

Reacties

PSV neemt Jerdy Schouten per direct over van Bologna. De 26-jarige middenvelder heeft bij de Eindhovenaren zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2028.

PSV haalt Schouten definitief terug naar de Eredivisie
© PSV

Dinsdag werd nog bekend dat Bologna de deal ophield, maar een dag later heeft PSV de komst van Schouten bevestigd. Vorige week bleef de enkelvoudig international al buiten de selectie voor het bekerduel met Cesena. De Eindhovenaren tellen exclusies bonussen twaalf miljoen euro neer voor de controleur, die een voorkeur had voor een terugkeer naar Nederland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Schouten stond ook in de belangstelling van AC Milan, maar koos bewust voor een transfer naar PSV. Met het oog op EK hoopt hij zich in het Philips Stadion in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman. Schouten begon zijn carrière bij ADO Den Haag en belandde via Telstar en Excelsior bij Bologna, waar hij uitgroeide tot een steunpilaar in de ploeg van Thiago Motta.

Nu keert Schouten, vier jaar na zijn vertrek bij Excelsior, terug in de Eredivisie. 'Jerdy stond bovenaan ons lijstje, want zijn profiel past perfect bij het voetbal dat we willen spelen', vertelt directeur voetbalzaken Earnest Stewart. De Amerikaan is trots dat PSV een speler uit de Serie A weet te halen. 'Dat is niet niks. Niet alleen de speler zelf, maar ook zijn omgeving was erg enthousiast.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Schouten
Meer over Schouten
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.