PSG zet Barça onder druk met voorwaarden voor Neymar-deal

Reacties

De transfer van Neymar naar Barcelona is nog altijd niet dichterbij gekomen. Dat stelt Leonardo, de technisch directeur van Paris Saint-Germain. De tijd tikt weg.

PSG zet Barça onder druk met voorwaarden voor Neymar-deal

De vertrekwens van Neymar is al maanden duidelijk. De 27-jarige dribbelaar wil graag terugkeren naar Barcelona. PSG staat niet eens onwelwillend tegenover een vertrek van de grote ster. De Franse club wil best meewerken, maar dan moet er wel een goed bod komen.

Leonardo vertelde daar vrijdagavond na de 0-2 zege bij FC Metz over: 'Voor Barcelona is het duidelijk wat we willen. Onze voorwaarde is dat er spelers betrokken worden bij de deal. Geen enkele club heeft het geld om hem te halen, dus er is een aanbieding nodig met een directe vervanger en misschien nog andere spelers. Daar staan we open voor.'

De beleidsbepaler lijkt daarmee te doelen op Ousmane Dembélé, wiens perspectief in Camp Nou nog minder is geworden door de komst van Antoine Griezmann. Barcelona zou bovendien graag Ivan Rakitic bij de deal betrekken, maar de Kroaat ziet dat zelf niet zitten. Samuel Umtiti wordt ook genoemd als 'ruilkandidaat'.

Barcelona en PSG hebben nog tot en met maandag om tot een akkoord te komen. Tot nu toe zit er weinig schot in de zaak, volgens Leonardo: 'We hebben op 27 augustus een eerste aanbieding gehad. Of de onderhandelingen zijn afgebroken? Nee, maar er is ook geen akkoord. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, het hangt af van Barcelona. Of er een nieuwe afspraak met Barça staat? Nee, er staat niets op de planning.'

Neymar kwam vrijdagavond wederom niet in actie voor PSG. Terwijl iedereen in afwachting is van de ontwikkelingen rond de vedette, heeft de Franse kampioen negen punten gepakt uit de eerste vier competitieduels.

Bekijk hier al onze video's
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.