De Eredivisie blijft wereldburger Ghoochannejhad trekken

Reacties

Hij speelde al in Koeweit, Qatar en Australië en kwam met Iran uit op twee WK's, maar de Eredivisie blijft Reza Ghoochannejhad trekken. En dus tekende de 31-jarige aanvaller op Deadline Day een tweejarig contract bij PEC Zwolle.

De Eredivisie blijft wereldburger Ghoochannejhad trekken

Dat terwijl Ghoochannejhad in juli 2018 er nog voor koos SC Heerenveen te verruilen voor APOEL Nicosia. Na een half jaar verhuurde de kampioen van Cyprus hem echter alweer aan Sydney FC. Bij beide clubs was de voormalig speler van SC Cambuur lang niet zo trefzeker als bij Heerenveen, waarvoor hij in twee jaar 27 keer scoorde in de Eredivisie. En dus hoefde hij niet lang na te denken toen PEC zich onlangs voor hem meldde.

'Een mooie uitdaging', begint Reza op het clubkanaal van PEC. 'Ik ben iets langer dan een jaar weggeweest uit Nederland. Na een gesprek met de trainer (John Stegeman, red.) was het voor mij eigenlijk al snel duidelijk dat ik hier wilde voetballen.' Want hij heeft Nederland wel een beetje gemist. 'Ik hou van de Eredivisie en het Nederlandse voetbal. De manier van spelen bij PEC Zwolle sprak me enorm aan, het was een win-win-situatie.'

Doordat Mike van Duinen aan de kant staat met een gebroken middenvoetsbeentje, was PEC nog op zoek naar een doelpuntenmaker. 'Met Reza halen wij de gewenste versterking voor de voorhoede. In Nederland, maar ook zeker daarbuiten heeft hij zijn sporen verdiend. Zo heeft hij twee WK’s gespeeld met Iran en behoorde hij in 2015 tot een select gezelschap beste aanvallers van de Azië Cup', weet technisch manager Mike Willems.

Bovendien kan PEC ook zijn ervaring goed gebruiken. Een garantie op een basisplaats heeft Ghoochannejhad niet. Met de Duitser Lennart Thy heeft als international gestopte spits een geduchte concurrent, al sluit Willems niet uit dat de twee kunnen samenspelen. Reza heeft er in ieder geval zin in. 'Ik ga gewoon keihard mijn best doen. Ik ga met mijn ervaring en mijn kwaliteiten proberen de ploeg erboven te helpen en dit seizoen succes te hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.