PSG bereikt akkoord met Pochettino en zet stoelendans in gang

Reacties

Paris Saint-Germain en Mauricio Pochettino zijn van elkaar verlost. Volgens RMC Sport hebben de partijen na weken van onderhandelen een akkoord bereikt over een vertrekregeling. Ook met de volledige staf van Pochettino is overeenstemming bereikt, meldt de radiozender.

PSG bereikt akkoord met Pochettino en zet stoelendans in gang
© Pro Shots

Pochettino leidde PSG vorig seizoen naar de landstitel, maar werd met zijn ploeg in de achtste finale van de Champions League al uitgeschakeld door Real Madrid. Hoewel zijn contract nog een jaar doorloopt, wil PSG het nieuwe seizoen aanvatten met Christophe Galtier als nieuwe trainer. Volgens eerdere berichtgeving in Frankrijk maakt Galtier voor een bedrag van tien miljoen euro de overstap van OGC Nice. Hij kan echter pas officieel worden aangesteld wanneer PSG een vertrekregeling heeft getroffen met Pochettino.

Dat lijkt nu gebeurd te zijn. L'Équipe schreef eerder deze maand al dat het vertrek van Pochettino en diens assistenten ongeveer vijftien miljoen euro kost. In totaal trekt PSG dus een slordige 25 miljoen euro uit om een nieuwe oefenmeester te kunnen aanstellen. De bedoeling is dat Galtier op 4 juli de eerste training van PSG leidt. Deze week leidde Lucien Favre al de training van Nice: hij is de beoogde opvolger van Galtier, maar is ook nog niet officieel aangesteld.

Galtier geldt in Frankrijk als een succestrainer. Hij werkte tussen 2017 en 2021 bij Lille en leidde die ploeg in zijn laatste seizoen verrassenderwijs naar de landstitel. Afgelopen jaargang was Galtier bij Nice trainer van Calvin Stengs, Justin Kluivert en Pablo Rosario. Les Agions eindigden als vijfde in de Ligue 1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.