'PSG bereikt akkoord met Nice: vertrek Pochettino zorgt voor oponthoud'

Reacties

De aanstelling van Christophe Galtier als nieuwe trainer van Paris Saint-Germain is weer een stap dichterbij gekomen. Volgens L'Équipe is PSG het met OGC Nice eens geworden over een afkoopsom van tien miljoen euro.

'PSG bereikt akkoord met Nice: vertrek Pochettino zorgt voor oponthoud'
© Pro Shots

Dat betekent dat Galtier in het Parc des Princes de opvolger wordt van Mauricio Pochettino, die officieel nog in dienst is bij PSG. Pas wanneer de club en de Argentijnse oefenmeester een overeenkomst bereiken over diens vertrekregeling, kan de komst van Galtier wereldkundig worden gemaakt. PSG hoopt donderdag groen licht te krijgen. Naar verluidt krijgen Pochettino en zijn vier stafleden een bedrag van vijftien miljoen euro mee.

Het vertrek van Pochettino maakt de weg vrij voor Galtier, die zijn trainerscarrière startte bij Saint-Étienne en later de overstap maakte naar Lille. Die ploeg leidde hij tijdens het seizoen 2020/21 verrassend naar de Franse landstitel. Afgelopen jaargang was Galtier bij Nice trainer van Calvin Stengs, Justin Kluivert en Pablo Rosario. De 55-jarige oefenmeester beschikte aan de Côte d'Azur over een nog twee jaar doorlopend contract.

Schot in de zaak
De bedoeling is dat Galtier op 4 juli de eerste training van PSG leidt. Zowel de directie van de landskampioen als die van Nice hoopt dat er binnen afzienbare tijd schot in de zaak komt. PSG wenst de nieuwe trainer aan te kondigen, Nice wil graag op zoek naar een opvolger van Galtier.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.