Promotie voor toekomst Letschert en Van Drongelen van groot belang

Reacties

Hamburger SV hervat zondag de competitie in de Tweede Bundesliga als nummer drie van de ranglijst. Niet alleen voor de gevallen Duitse topclub, maar ook voor de Nederlandse verdedigers Timo Letschert (26) en Rick van Drongelen (21) breekt met het oog op de toekomst een belangrijke periode aan.

Promotie voor toekomst Letschert en Van Drongelen van groot belang
Greuther Fürth
Greuther Fürth
2 - 2
Hamburger SV
Hamburger SV

De bovenste twee ploegen promoveren aan het einde van de rit rechtstreeks naar de Bundesliga en HSV is er veel aan gelegen terug te keren naar het hoogste niveau. Ook de nabije toekomst van Letschert en Van Drongelen lijkt afhankelijk van promotie.

In het Italiaanse geruchtencircuit dook de naam van Torino op als geïnteresseerde club in Van Drongelen. Vertegenwoordigers van de Serie A-club zouden de ex-Spartaan bekijken in het duel van zondag tegen SpVgg Greuther Fürth. De ex-Spartaan – bezig aan zijn derde seizoen in Hamburg - bezit nog een doorlopend contract tot medio 2022.

'Ik weet nog niet wat de toekomst brengt', stelt Van Drongelen. 'Eerst maar voor promotie gaan met HSV. Spelen in de Bundesliga zou prachtig zijn, echt een mooie competitie. Maar als de mogelijkheid zich aandient om in een andere grote competitie te spelen is dat ook mooi. Ik ben nog jong zat, ik wacht het rustig af. Ik ga er niet van uit, maar mochten we niet promoveren dan wordt de kans op een vertrek wellicht wat groter. Zowel voor mij als voor de club kan dat dan goed zijn.'

Letschert kwam afgelopen zomer over van het Italiaanse Sassuolo en tekende een contract voor één seizoen bij Hamburger SV. 'Ik zou graag willen blijven. Toen ik kwam heb ik wat wedstrijden moeten missen door een knieblessure, sinds ik terug ben speel ik alles. Er was een optie opgenomen voor nog een jaar en de intentie is er van beide kanten om met elkaar door te gaan. We hebben al een tweejarige overeenkomst uitonderhandeld, onder de voorwaarde dat we promoveren. Alle reden om er vol voor te gaan dus, ik heb er echt heel veel zin in. Kom maar op.'

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arminia Bielefeld
34
18
14
2
65-30
+35
68
2
VfB Stuttgart
34
17
7
10
62-41
+21
58
3
Heidenheim
34
15
10
9
45-36
+9
55
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Lees hier het hele interview met de twee Nederlanders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Hamburger SV
Meer over Hamburger SV
Meer 2. Bundesliga
Meer over 2. Bundesliga
Meer T. Letschert
Meer over T. Letschert
Meer R. van Drongelen
Meer over R. van Drongelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.