Crisisclub HSV maakt naam als trainerskerkhof weer eens waar

Reacties

Er valt de laatste tijd simpelweg niets positiefs te melden over Hamburger SV. Na het mislopen van promotie naar de Bundesliga neemt hoofdtrainer Dieter Hecking afscheid.

Crisisclub HSV maakt naam als trainerskerkhof weer eens waar
© Pro Shots

HSV vergooide vorige week op ontluisterende wijze de kansen op een terugkeer naar de Bundesliga, door met 1-5 te verliezen van Sandhausen. Daarmee verzuimde de gevallen topclub om te profiteren van de nederlaag die Heidenheim leed bij Arminia Bielefeld. HSV eindigde als vierde en speelt ook volgend seizoen op het tweede niveau van Duitsland.

Naast een sportief tekent zich ook een financieel rampscenario af voor HSV, dat al afscheid nam van onder meer Timo Letschert. Met de Nederlander was een akkoord bereikt over een tweejarig contract, maar dat was onder de voorwaarde dat HSV zou promoveren. Nu dat niet is gelukt, is Letschert transfervrij.

Zaterdag is er nu ook afscheid genomen van Hecking. Volgens de clubwebsite is in 'gezamenlijk overleg' besloten om uit elkaar te gaan. Hecking was sinds mei vorig jaar werkzaam voor HSV, dat zich opmaakt voor zijn derde jaar in de 2. Bundesliga. Eerder was Hannes Wolf er al niet in geslaagd om Die Rothosen terug naar het hoogste niveau te brengen.

Met het vertrek van Hecking maakt crisisclub HSV zijn naam als trainerskerkhof maar weer eens waar. Sinds 2009 sneuvelden Bruno Labbadia (negen maanden), Armin Veh (acht maanden), Michael Oenning (zes maanden), Bert van Marwijk (vijf maanden), Mirko Slomka (zeven maanden), Josef Zinnbauer (zes maanden), Bernd Hollerbach (nog geen twee maanden), Christian Titz (zeven maanden) en Wolf (zeven maanden) binnen no-time. Alleen Thorsten Fink (bijna twee jaar), Labbadia (zijn tweede termijn duurde bijna anderhalf jaar) en Markus Gisdol (zestien maanden) hielden het in de afgelopen elf jaar wat langer vol.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.