Letschert vindt na ultrakort avontuur nieuwe uitdaging buiten Europa

Reacties

Timo Letschert gaan aan de slag bij Gwangju FC, een gepromoveerde club uit Zuid-Korea. De Nederlandse verdediger zat zonder club nadat zijn ultrakorte contract bij Lyngby BK niet werd verlengd.

Letschert vindt na ultrakort avontuur nieuwe uitdaging buiten Europa
© Pro Shots

Letschert maakte in vijf wedstrijden indruk in Denemarken, maar Lyngby besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Het duurde niet lang voordat een volgende buitenlandse club zich meldde, maandagochtend werd bekend dat Letschert getekend heeft hij Gwangju.

Die club werd afgelopen jaar kampioen op het tweede niveau van Zuid-Korea en zal straks als het volgende seizoen begint dus uitkomen in de K-League. De 29-jarige Letschert roemt de voetbalpassie van de Zuid-Koreanen op de website van zijn nieuwe werkgever. Gwangju is trots 'dat het iemand aan de selectie kan toevoegen die onder Erik ten Hag zijn beste seizoen beleefde'.

Afgelopen seizoen kwam er met Dave Bulthuis één Nederlander uit in de Zuid-Koreaanse competitie. De verdediger speelt sinds 2019 in Azië en staat onder contract bij Suwon Bluewings.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.