Union Berlin laat overbodige Van Drongelen opnieuw gaan

Reacties

Rick van Drongelen voetbalt dit seizoen bij Hansa Rostock. De club uit de Tweede Bundesliga huurt de 23-jarige verdediger van 1. FC Union Berlin, waar hij niet in de plannen voorkwam. Bij Hansa is voormalig Heracles Almelo-doelman Martin Pieckenhagen de technisch directeur.

Union Berlin laat overbodige Van Drongelen opnieuw gaan
© Pro Shots

'Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Rick al veel ervaring', vertelt Pieckenhagen op de clubwebsite van Hansa Rostock. 'Naast zijn indrukwekkende fysiek is hij goed in de opbouw en neemt hij verantwoordelijkheid op het veld.'

Van Drongelen vertelt dat hij Hansa Rostock mede dankzij zijn oom al langer kent. 'Hij is groot fan van Jari Litmanen, dus ik ken Hansa al sinds ik een kind was', zegt de verdediger. Litmanen speelde in 2005 korte tijd bij de Duitse club.

'Hansa is een grote club met een rijke geschiedenis, een prachtig stadion en geweldige fans', vervolgt Van Drongelen. 'De club wilde me heel graag hebben. Ik ben blij om hier te zijn. Ik krijg hier de kans om te spelen. Ik ga alles geven en genieten van het gevoel om weer op het veld te staan.'

Van Drongelen stapte in 2017 over van Sparta Rotterdam naar Hamburger SV. Na vier jaar vertrok hij naar Union Berlin, dat hem afgelopen seizoen in de winterstop verhuurde aan KV Mechelen. Hij wacht nog altijd op zijn eerste officiële optreden bij de Berlijnse club. In België kwam hij tot tien optredens. In mei raakte de verdediger betrokken bij een dodelijk auto-ongeluk in het Zeeuwse Axel, waar hij zelf geen schuld aan had.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Hansa Rostock
Meer over Hansa Rostock
Meer R. van Drongelen
Meer over R. van Drongelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.