John Verhoek mag zijn 'Torinstinkt' nu laten zien aan de Bremer Brücke

Reacties

John Verhoek heeft na zijn vertrek bij Hansa Rostock razendsnel een nieuwe club gevonden. De 34-jarige spits heeft woensdagochtend getekend bij VfL Osnabrück en blijft zo actief in de Tweede Bundesliga.

John Verhoek mag zijn 'Torinstinkt' nu laten zien aan de Bremer Brücke
© Pro Shots

Verhoek was in die competitie in het seizoen 2021/22 nog goed voor zeventien goals in het shirt van Hansa, waar hij na een lastig begin – wegens zijn verleden bij rivaal FC St. Pauli - was uitgegroeid tot publiekslieveling. Dinsdagavond kwam er, vlak voor de start van het nieuwe seizoen, na vier jaar echter een einde aan zijn verblijf in de Hanzestad.

Zestien uur na zijn vertrek uit Rostock is Verhoek zo'n 400 kilometer westelijker al gepresenteerd aan de Bremer Brücke. Met Osnabrück is de voormalig spits van onder meer ADO Den Haag en FC Den Bosch al toe aan zijn zesde club in Duitsland. Behalve Hansa Rostock en St. Pauli speelde Verhoek ook bij MSV Duisburg, 1. FC Heidenheim en FSV Frankfurt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zijn nieuwe thuishaven is daarom al bekend terrein voor Verhoek. 'Ik ken de Bremer Brücke en de geweldige sfeer in het stadion. Ik kijk enorm uit naar de eerste thuiswedstrijd van komende zaterdag.' Dan is Karlsruher SC de eerste tegenstander van het gepromoveerde Osnabrück, dat twee jaar na de degradatie terug is in de Tweede Bundesliga.

Met 55 goals in 237 duels weet Verhoek inmiddels wat er wordt gevraagd op dat niveau. 'John heeft zijn Torinstinkt, scorend vermogen en kopkracht in de Tweede Bundesliga herhaaldelijk bewezen', weet sportief directeur Amir Shapourzadeh. 'Hij kan niet wachten om zich te bewijzen in Osnabrück en zal het team met zijn schat aan ervaring helpen.'

Za 29 jul. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Verhoek
Meer over J. Verhoek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.