Promes opnieuw Speler van het Jaar in Rusland

Quincy Promes is uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Rusland. De dertigjarige Amsterdammer vervulde met name afgelopen halfjaar een belangrijke rol voor zijn club Spartak Moskou.

Promes opnieuw Speler van het Jaar in Rusland
© Pro Shots

Promes maakte dit seizoen zeventien doelpunten en verzorgde zeven assists in 23 wedstrijden. Hij is daarmee gedeeltelijk topscorer in de Russische competitie. Het is de tweede keer dat Promes er met deze persoonlijke prijs vandoor gaat, eerder gebeurde dat al in 2017.

De aanvaller is bezig aan zijn tweede dienstverband in Rusland. In 2014 stapte hij over van FC Twente naar Spartak Moskou. In februari 2021 keerde hij na zijn periode bij Ajax weer terug bij de Russische topclub.

De voormalig Ajacied is op dit moment verdachte in een strafzaak, waarbij hem een poging tot moord ten laste is gelegd. Hij zou op een familiefeest in juli 2020 in Abcoude een neef met een mes in een knie hebben gestoken. Onlangs werd in Russische media gemeld dat Promes een Russisch paspoort zou krijgen. Dit kan hem helpen in het strafproces. Rusland levert geen eigen burgers uit aan andere landen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spartak Moskou
Meer over Spartak Moskou
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer Q. Promes
Meer over Q. Promes