OM eist drieënhalf jaar cel tegen Vloet

Het Openbaar Ministerie heeft maandag drieënhalf jaar cel geëist tegen Rai Vloet. De ex-speler van onder andere PSV, NAC Breda, Excelsior en Heracles Almelo staat in de rechtbank van Haarlem terecht voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in november 2021.

OM eist drieënhalf jaar cel tegen Vloet
© Pro Shots

Bij het auto-ongeluk op de A4 bij Hoofddorp kwam een kind van vier jaar om het leven. De officier van justitie eist ook een rijontzegging van vier jaar tegen Vloet.

De zoon van oud-trainer Wiljan Vloet was onder invloed van alcohol en bleek uit onderzoek vlak voor het ongeval 203 kilometer per uur te hebben gereden. Op dat moment gold er een maximale snelheid van 130 kilometer per uur op de A4.

Vloet stond op het moment van het ongeluk onder contract bij Heracles Almelo. De aanvaller viel na het noodlottige ongeval nog in bij Heracles tegen NEC, maar de clubleiding ging vervolgens diep door het stof na 'nieuwe informatie' over de zaak en nam afscheid van Vloet. De voormalig PSV'er vertrok in maart vorig jaar naar FC Astana in Kazachstan en speelt inmiddels in de Russische Premier League voor Ural.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen