Problemen bij Tsjechië: reisplannen op de schop en blessurezorgen

Reacties

De voorbereiding van de Tsjechische nationale ploeg op de achtste finale van het EK zondag tegen het Nederlands elftal verloopt niet heel soepel. Captain Vladimir Darida kampt met fysieke ongemakken.

Problemen bij Tsjechië: reisplannen op de schop en blessurezorgen
© Pro Shots

De aanvallende middenvelder van de Tsjechen liep vrijdag een nog onbekende blessure op tijdens de training en moest de oefensessie van zaterdag laten schieten. Darida is een twijfelgeval voor de confrontatie met Oranje. De dertigjarige spelmaker van Hertha BSC is de aanvoerder van de nationale ploeg en startte in alle drie de groepswedstrijden.

De verwachting is dat bondscoach Jaroslav Silhavy zaterdag tijdens zijn persconferentie meer duidelijkheid geeft over de ernst van de blessure van Darida. De planning voor de dag voor de wedstrijd is op de schop gegaan. Tsjechië arriveert zaterdagavond pas in Boedapest, terwijl Silhavy met zijn selectie eigenlijk zaterdagmiddag al zou trainen in de Puskás Aréna. De vertraging heeft te maken met technische problemen met het vliegtuig, zo meldt de UEFA. De Tsjechen hebben zo eerder vandaag nog in Praag getraind.

Het Nederlands elftal is inmiddels wel al gearriveerd in Hongarije. Bondscoach Frank de Boer houdt om 17.45 uur een persconferentie, waarna Oranje traint in het stadion waarin zondag om 18.00 uur de clash met Tsjechië begint.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.