Primeur Lammers brengt PSV punt in Groningen

Het seizoen van PSV gaat als een nachtkaars uit. Bij FC Groningen behoedde invaller Sam Lammers de Eindhovenaren met een primeur voor een nederlaag (1-1). PSV kan de tweede plaats echter definitief uit het hoofd zetten.

Jürgen Locadia houdt geen goede herinneringen over aan wedstrijden tegen FC Groningen. De aanvaller had aan de thuiswedstrijd tegen de Noorderlingen een liesblessure overgehouden, die hem lang buitenspel zette. In Groningen ging het opnieuw mis voor Locadia. Op slag van rust verliet hij aangeslagen het veld.

Trainer Phillip Cocu bracht Lammers als vervanger binnen de lijnen. Het bleek een gelukkige greep, want de spits van Jong PSV maakte een half uur voor tijd zijn eerste Eredivisie-doelpunt. FC Groningen-keeper Sergio Padt redde nog wel bij een voorzet van Luuk de Jong, maar was kansloos toen Lammers in de rebound scoorde.

Met die goal had PSV een antwoord op de vroege openingstreffer van FC Groningen, waarvoor Mimoun Mahi in de elfde minuut had getekend. De aanvaller schoot knap raak na voorbereidend werk van Jesper Drost en was daarmee voor de vijfde keer op rij trefzeker.

Lammers dacht in de 74ste minuut ook de 1-2 te maken. Scheidsrechter Dennis Higler floot de belofte echter terug wegens een overtreding op Juninho Bacuna. PSV was niet meer dan één treffer gegund. Met name Luuk de Jong kende als afmaker een ongelukkige middag. De in ere herstelde spits was meerdere keren met het hoofd gevaarlijk. Maar hij vond Padt op zijn weg, raakte de bal niet goed genoeg of trof het aluminium.

Mede daardoor moest PSV voor de derde keer op rij in een uitduel genoegen nemen met een punt. FC Groningen dreigt door het gelijkspel de play-offs mis te lopen, want op de laatste speeldag moet een achterstand van drie punten worden goedgemaakt op Heracles Almelo of SC Heerenveen.