Potter doet met knappe Chelsea-zege wat Ancelotti, Tuchel en Conte niet lukte

Reacties

De Engelse media en analytici zijn lovend over de prestaties van Graham Potter bij Chelsea. Het team van manager Graham Potter versloeg AC Milan dinsdagavond met 0-2 en staat nu bovenaan in Groep E van de Champions League.

Potter doet met knappe Chelsea-zege wat Ancelotti, Tuchel en Conte niet lukte
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
0 - 2
Chelsea
Chelsea

Chelsea zegevierde door doelpunten van Jorginho en Pierre-Emerick Aubameyang. Toch was het sleutelmoment van het topduel al na een kwartier, toen Fikayo Tomori met een rode kaart het veld verliet. De bezoekers waren na de rode prent duidelijk te sterk voor AC Milan en wonnen gemakkelijk in San Siro.

Lees verder na de tweet. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Potter zelf gaf na afloop bij BT Sport wel te kennen dat de rode kaart zijn elftal verder hielp. 'We hadden een beetje geluk dat we tegen tien man speelden. Toch is het niet gemakkelijk om hier te winnen. De spelers waren echt goed, vooral Mason Mount was fantastisch met zijn constante dreiging', aldus de trainer, die Mount na 45 minuten wisselde om hem wat rust te geven.

De Engelse middenvelder is enthousiast over de nieuwe Chelsea-manager. 'Spelen onder Potter is briljant. We zijn gevaarlijk in de aanval en solide in de verdediging. Het is duidelijk dat we de goede kant opgaan en ik hoop het zo doorgaat', stelde de voormalig speler van Vitesse.

Bijzondere statistiek
The Sun haalt een bijzondere statistiek aan over Potter. Hij is de eerste Chelsea-coach in negentien jaar die een Champions League-wedstrijd op Italiaanse bodem wint. De 0-4 zege op Lazio in november 2003 was de laatste zege van de Engelse topclub in Italië. Waar trainers als Carlo Ancelotti, Antonio Conte en Thomas Tuchel er nooit in slaagden om zege te vieren in het Zuid-Europese land, doet Potter dit dus wel.

Het is niet de enige reden waarom de krant te spreken is over de trainer. 'Mount was de architect, maar de eer moet naar Potter gaan.' De boulevardkrant vindt het getuigen van lef dat Potter ervoor koos om afgelopen zaterdag onder anderen Pierre-Emerick Aubameyang, Raheem Sterling en Reece James in de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers (3-0) op de bank te laten beginnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voormalig Chelsea-middenvelder Joe Cole prijst Potter eveneens. 'Het team gaf AC Milan na de rust geen kans meer. Chelsea heeft slechts één keer gewonnen in de elf wedstrijden tegen Italiaanse tegenstanders, wat laat zien hoe moeilijk dat is. Het team van Potter begint zichzelf te laten zien en de toekomst ziet er mooi uit', zei de analist bij BT Sport.

Komende zondag volgt voor het elftal van Potter de uitwedstrijd tegen Aston Villa in de Premier League. In de Engelse competitie staat Chelsea op de vierde plaats. De eerstvolgende wedstrijd in de Champions League speelt de ploeg op dinsdag 25 oktober tegen RB Salzburg. Met zeven punten uit vier duels liggen The Blues op koers voor overwintering

Lees hier het verhaal achter de nieuwe Chelsea-manager. 

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Chelsea
6
4
1
1
10-4
+6
13
2
AC Milan
6
3
1
2
12-7
+5
10
3
Red Bull Salzburg
6
1
3
2
5-9
-4
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
1
4
4-11
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer M. Mount
Meer over M. Mount
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.