Chelsea heeft zaterdagmiddag een eenvoudige thuiszege geboekt op Wolverhampton Wanderers, bij wie Diego Costa hartelijk werd verwelkomd op Stamford Bridge. Newcastle United was met Sven Botman op St. James' Park ruim te sterk voor op Brentford.

Chelsea
Chelsea
3 - 0
Wolverhampton Wanderers

Diego Costa keerde zaterdag met Wolverhampton Wanderers terug op Stamford Bridge, maar tegen zijn ex-werkgever Chelsea kon de 34-jarige spits niet verrassen. Aan de hand van Mason Mount wisten The Blues betrekkelijk eenvoudig af te rekenen met Wolves. Mount was in de blessuretijd van de eerste helft verantwoordelijk voor de assist bij de openingsgoal van Kai Havertz (kopbal) en stak tien minuten na de pauze Christian Pulisic weg. De Amerikaan rondde vervolgens knap af.

Kort daarna verliet Costa onder luid applaus van de Chelsea-fans het veld. De aanvaller werd in 2015 en 2017 kampioen met Chelsea. De thuisploeg spande zich in het restant van de tweede helft niet meer bovenmatig in en manager Graham Potter besloot in de slotfase nog Hakim Ziyech binnen de lijnen te brengen. Hij kon zich niet onderscheiden. Invaller Armando Broja (ex-Vitesse) maakte wel indruk door een minuut voor tijd de 3-0 binnen te schieten. Voor Broja was het zijn eerste doelpunt voor Chelsea in de Premier League.

Newcastle United
5 - 1
Brentford
Brentford

Newcastle United wist met Botman in de basis simpel af te rekenen met Brentford. De bezoekers dachten al wel snel aan de leiding te komen, maar de treffer van Bryan Mbeumo werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. Newcastle nam het heft in handen en kwam na twintig minuten aan de leiding: Bruno Guimarães kopte fraai raak uit een vrije trap. Niet lang daarna ging Brentford-keeper David Raya opzichtig in de fout en zag vervolgens hoe Callum Wilson Jacob Murphy bediende voor de 2-0.

Brentford kwam kort na rust weer terug in de wedstrijd. Na een handsbal van Dan Burn ging de bal op de stip. Ivan Toney benutte vervolgens de strafschop. Newcastle herstelde een paar minuten later de orde via uitblinker Guimarães. De Braziliaan haalde van afstand uit en passeerde Raya. Het Brentford-verzet was daarmee gebroken. Newcastle liep in de slotfase verder uit. Miguel Almirón profiteerde van een te korte terugspeelbal van Rico Henry op Raya en Ethan Pinnock bepaalde de eindstand met een eigen goal op 5-1.

AFC Bournemouth
2 - 1
Leicester City

Bournemouth drukte Leicester City verder in de problemen. De gasten kwamen nog wel op voorsprong in het Vitality Stadium: Patson Daka vond na tien minuten het net. Maar de thuisploeg nam vervolgens het heft in handen en wist in de tweede helft de zege op te eisen. Philip Billing en Ryan Christie vonden het net voor The Cherries, die daardoor voorlopig de achtste plaats bezetten. Leicester staat voorlaatste in de Premier League.