Portugal neemt afscheid van Santos, Mourinho genoemd als opvolger

Reacties

Portugal gaat na acht jaar op zoek naar een nieuwe bondscoach. Aan het tijdperk-Fernando Santos is donderdag een einde gekomen. Ondanks een tot 2024 lopend contract gaat de Portugese bond (FPF) niet verder met de 68-jarige trainer.

Portugal neemt afscheid van Santos, Mourinho genoemd als opvolger
© Pro Shots

Dat besluit volgt na een onderhoud tussen Santos en bondsvoorzitter Fernando Gomes. De verwachting was al dat de ervaren oefenmeester plaats zou moeten maken na de uitschakeling op het WK in de kwartfinale, waarin Marokko verrassend te sterk was.

Santos was sinds 2014 de bondscoach van Portugal en leidde het land in 2016 naar de eerste hoofdprijs met het winnen van het EK. In 2019 won de Selecão onder zijn leiding ook de eerste editie van de Nations League door Oranje in de finale te verslaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondanks de successen van de laatste jaren werd de roep om een nieuwe bondscoach na het teleurstellende WK in Qatar groter. Santos zou Portugal te verdedigend laten spelen, ook zijn beslissing om Cristiano Ronaldo op de bank te zetten maakte veel los.

Mourinho
Inmiddels zingt de naam van José Mourinho rond als opvolger. Volgens A Bola is The Special One de favoriet, maar Mourinho ligt nog wel tot medio 2024 vast bij AS Roma. Italiaanse media spraken al van een mogelijke dubbelrol van Mourinho, die beide functies dan zou combineren.

Een andere optie is volgens de Portugese sportkrant dat oud-international Rui Jorge (49) de taken van Santos voorlopig overneemt, zodat Mourinho het seizoen met Roma kan afmaken. De voormalige linksback is al jaren bondscoach van Jong Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Portugal
Meer over Portugal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.