'Portugal zoekt nieuwe bondscoach, Mourinho ziet dubbelrol wel zitten'

Reacties

De toekomst van de Portugese bondscoach Fernando Santos is onzeker. José Mourinho wordt al genoemd als opvolger, nog voordat er duidelijkheid is of de 68-jarige Santos doorgaat bij de Portugese nationale ploeg.

'Portugal zoekt nieuwe bondscoach, Mourinho ziet dubbelrol wel zitten'
© Pro Shots

Volgens A Bola wijst alles er wel op dat Portugal na de uitschakeling in de kwartfinale van het WK tegen Marokko op zoek gaat naar een nieuwe bondscoach. De doorgaans goed ingevoerde sportkrant verwacht dat de uitkomst van het op handen zijnde gesprek met bondsvoorzitter Fernando Gomes is dat Santos zijn tot 2024 lopende contract als bondscoach niet uitdient.

Volgens Italiaanse media heeft de Portugese voetbalbond (FPF) zelfs al een lijntje uitgegooid naar Mourinho. De trainer van AS Roma werd door oud-international Maniche, die onder The Special One werkt bij FC Porto, ook al naar voren geschoven als de ideale opvolger van Santos. Mourinho zou de uitdaging graag aangaan, maar wil die wel combineren met zijn werk bij Roma.

Dubbelrol
Het is onduidelijk hoe de Portugese bond tegenover een dergelijke dubbelrol staat. Mourinho is zeker niet de enige naam die circuleert in de media in Portugal. Oud-international Rui Jorge schijnt ook goede papieren te hebben, omdat hij als bondscoach van Jong Portugal veel van de huidige internationals al kent. Ook Luis Castro (Botafogo) en Abel Ferreira (Palmeiras worden genoemd).

Santos werd na de nederlaag tegen Marokko al gevraagd naar zijn toekomst en vertelde toen dat hij zelf niet zal opstappen. In eigen land ontving de bondscoach behoorlijk wat kritiek voor het op de bank zetten van Cristiano Ronaldo in de duels met Zwitserland en Marokko. De 37-jarige topscorer aller tijden zou zelf overigens nog door willen gaan als international, meldt Correio da Manhã

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.