Pogba doet miljoenenaanbieding United af als 'niets': 'Ze bluffen'

Reacties

Uitspraken van Paul Pogba over een contractvoorstel van Manchester United in zijn eigen documentaire worden donderdag breed uitgemeten in de Engelse media. De Franse middenvelder stelt dat de club hem 'niets' heeft aangeboden, terwijl er in werkelijkheid een lucratieve aanbieding op tafel zou hebben gelegen.

Pogba doet miljoenenaanbieding United af als 'niets': 'Ze bluffen'
© Pro Shots

Pogba vertrekt eind deze maand transfervrij bij United en lijkt terug te gaan keren bij Juventus, dat hem in 2012 ook al eens gratis oppikte in Manchester. Een voorpublicatie van zijn documentaire genaamd The Pogmentary biedt nu een inkijkje in de onderhandelingen tussen United en de 29-jarige sterspeler, vorig jaar zomer, toen de club hem volgens Sky Sports een licht verbeterde aanbieding deed. Die hield in dat Pogba zo'n 350 duizend euro per week zou gaan verdienen, een salarisverhoging van een paar procent.

Volgens Pogba sprak daar te weinig waardering uit, zo blijkt uit quotes die door The Athletic zijn gepubliceerd. Als zijn zaakwaarnemer wijlen Mino Raiola bevestigt dat United een tweede voorstel heeft gedaan en stelt dat de club hem absoluut wil behouden, reageert Pogba: 'Ze bluffen. Hoe kan je tegen een speler zeggen dat je hem absoluut wil behouden en hem niets bieden? Dit heb ik nog nooit gezien.' Raiola is het met hem eens. 'Ik heb hen gezegd: "Als je wil dat hij blijft, moet je die aanbieding niet doen".'

Raiola belooft Pogba dat hij United zal laten weten dat ze met een betere aanbieding moeten komen, als hij inderdaad zo'n belangrijke rol speelt in hun toekomstplannen. Volgens Engelse media liet de club weten dat de aanbieding geldig bleef en keek Pogba vervolgens verder. De algemene verwachting is dat hij binnenkort zijn handtekening zet onder een contract bij Juventus. Manchester City en Paris Saint-Germain waren ook in de race, maar de Franse middenvelder koos voor zijn oude liefde uit Turijn.

Belediging
Dat deze quotes nu naar buiten komen, maakt Pogba er in Engeland niet populairder op. Op social media spreken fans van Manchester United schande van de uitspraken van de 91-voudig international van Frankrijk. De regionale krant Manchester Evening News stelt donderdag in een opiniestuk dat de middenvelder zijn meest beledigende uitspraak voor het laatst heeft bewaard. 'Pogba verdiende miljoenen bij United en blijft de supporters beledigen, zelfs nu hij de club heeft verlaten.' 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.