'Pogba geeft woord aan Juve: drie seizoenen, aankondiging bij première docu'

Reacties

Juventus lijkt steeds dichter bij de komst van Paul Pogba. Volgens Sky Sports zou de Franse middenvelder een mondelinge overeenkomst hebben getroffen met de Italiaanse topclub. De vrije transfer zou hem een van de best betaalde spelers van Europa maken.

'Pogba geeft woord aan Juve: drie seizoenen, aankondiging bij première docu'

Pogba kondigde donderdag zijn afscheid aan bij Manchester United. Op Old Trafford stond hij vijf seizoenen onder contract, nadat The Mancunians ruim honderd miljoen hadden betaald om hem over te nemen van hetzelfde Juventus. Pogba liep nu uit zijn contract in Engeland. Daardoor keert hij huiswaarts zonder dat de Oude Dame een transfersom hoeft over te maken.

Na een aantal moeizame seizoenen wil Pogba bij Juventus zijn clubcarrière nieuw leven inblazen. Vanwege eerdere successen in Turijn, waarin de middenvelder vier landstitels in vier seizoenen veroverde, was het gevoel bij Juventus direct goed. Ook de aanwezigheid van trainer Massimiliano Allegri was een pre om te tekenen in Italië. Met de oefenmeester werkte Pogba al eerder bij Juventus goed samen.

Behalve Juventus waren ook Real Madrid en Paris Saint-Germain geïnteresseerd in de wereldkampioen van 2018. In tegenstelling tot de club van Matthijs de Ligt pakten de twee andere grootmachten echter niet door. Zij leken volgens het kamp van Pogba meer bezig met de komst van Kylian Mbappé, al deed PSG een officiële aanbieding.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pep Guardiola toonde zich slagvaardiger. De manager van Manchester City zag in Pogba een uitgelezen mogelijkheid zijn middenveld nóg sterker te maken. Een lucratieve aanbieding zette de Fransman aan het denken, maar volgens Sky had Pogba geen trek in de bijbehorende ophef die het los zou maken als hij naar de stadgenoot van zijn huidige werkgever vertrok.

Volgens de Britten zou de transfer van Pogba door Juventus op 17 juni worden aangekondigd. Hij tekent voor drie seizoenen en wordt een van de best betaalde spelers van Europa. Het is de datum waarop de international van Frankrijk zijn documentaire in première laat gaan. Dat gebeurt via Amazone Prime, onder de titel The Pogumentary

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.