AC Milan heeft zaterdagmiddag een zwaarbevochten uitzege geboekt in de Serie A. Het was niet de middag van Zlatan Ibrahimovic.

Bologna
1 - 2
AC Milan
AC Milan

De 39-jarige Zweed zorgde afgelopen dinsdag voor ophef met zijn ruzie met Romelu Lukaku in de Milanese derby. Beide kemphanen werden voor één duel geschorst, maar die schorsing geldt alleen in het toernooi om de Coppa Italia. In het competitieduel met Bologna was Ibrahimovic zodoende gewoon inzetbaar.

Halverwege de eerste helft kreeg de ervaren spits de uitgelezen kans om zijn dertiende Serie A-treffer van het seizoen te maken. Zijn strafschop werd echter gepakt door doelman Lukasz Skorupski, die uit de rebound alsnog geklopt werd door Ante Rebic. Voor Ibrahimovic was het zijn vijfde gemiste penalty sinds zijn terugkeer in Milaan.

Eerder in de wedstrijd had Skorupski de Zweed ook al dwars gezeten met een indrukwekkende dubbele save. Het bleek niet de wedstrijd van Ibrahimovic, maar ook zonder zijn beslissende inbreng kwam Milan op 0-2. Tien minuten na rust ging de bal namelijk opnieuw op de stip. Deze keer eiste Franck Kessié de bal op en hij faalde niet.

Andrea Poli maakte tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer voor Bologna, waar Jerdy Schouten andermaal een basisplaats had, maar die kwam te laat voor de thuisploeg. Milan trok de zege over de streep en zet de concurrentie zo weer op afstand.