Piqué zag penaltydrama Spanje al aankomen: 'Dit is geen toeval'

Reacties

Spanje werd dinsdag uitgeschakeld in de halve finale van het EK omdat Italië beter was in de penaltyreeks, en dat had Gerard Piqué wel verwacht. Niet zozeer vanwege de kwaliteiten van beide teams, maar wel vanwege het zogenoemde ABAB-systeem.

Piqué zag penaltydrama Spanje al aankomen: 'Dit is geen toeval'
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Spanje
Spanje

Spanje speelde in de halve eindstrijd op Wembley goed tegen Italië, na 120 minuten stond er een 1-1 eindstand op het bord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. La Squadra Azzurra deed het vervolgens beter vanaf de stip: alleen Manuel Locatelli faalde, terwijl namens La Roja middenvelder Dani Olmo en spits Álvaro Morata hun pingels misten.

Na afloop plaatste Piqué (gestopt als international) een opmerkelijke tweet. Hij wees namelijk met een beschuldigende vinger naar het penaltysysteem. 'Het is geen toeval dat vier penaltyreeksen op dit EK en in het toernooi om de Copa América allemaal zijn gewonnen door de ploeg die mag beginnen aan de reeks', schreef hij. Met andere woorden: het team dat telkens als tweede een strafschop moet nemen, is in zijn ogen in het nadeel.

Qua cijfers heeft hij enigszins gelijk. Op dit EK won Italië dus na penalty's van Spanje, eerder was Zwitserland op die manier al te sterk voor Frankrijk, terwijl de Spanjaarden zelf weer de Zwitsers uitschakelden. In al die gevallen won dus de ploeg die de eerste penalty trapte, zoals in Zuid-Amerika ook het geval was bij Uruguay - Colombia. Alleen bij Peru - Paraguay en Argentinië - Colombia won juist het team dat als tweede schoot, al werd dat laatstgenoemde duel pas gespeeld ná de tweet van Piqué.

'Het is niet eerlijk dat op zó'n toernooi via het opgooien van een muntje wordt bepaald wie er mag beginnen', vervolgt Piqué. In een volgende tweet stelt hij: 'Ik denk persoonlijk dat ABBA het beste format is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.