Pijnlijke statistiek voor Emmen na stilgelegde kelderkraker tegen ADO

Reacties

Er is geen winnaar gekomen bij de degradatiekraker tussen FC Emmen en ADO Den Haag. De thuisploeg maakte een kwartier voor tijd gelijk, maar verzuimde daarna het veldoverwicht uit te drukken in de score. Daardoor is de hekkensluiter nog altijd zonder zege. 

Pijnlijke statistiek voor Emmen na stilgelegde kelderkraker tegen ADO
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
1 - 1
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Voor de thuisploeg was het erop of eronder tegen de bezoekers uit de Hofstad. De Emmenaren waren als enige ploeg van de Eredivisie nog zonder overwinning en tegen ADO moest er simpelweg gewonnen worden, om niet nog verder achterop te raken in de strijd tegen degradatie. Ook voor de bezoekers verloopt het seizoen allesbehalve florissant. Ruud Brood volgde een paar weken geleden de ontslagen Aleksandar Rankovic op, maar gewonnen werd er nog niet onder diens leiding.

Nog amper begonnen werd de degradatiekraker van het nodige vuurwerk voorzien. Onoplettendheid in de defensie van Emmen zorgde ervoor dat Vicente Besuijen na zes minuten op aangeven van Lassana Faye bij de eerste paal vrij kon binnenschieten. Even daarna liet de (op papier afwezige) twaalfde man toch van zich horen, door buiten het stadion fakkels af te steken. Na een korte onderbreking was de rook opgetrokken werd het spel hervat en kon Emmen op jacht naar de gelijkmaker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daartoe kreeg Emmen alle gelegenheid van ADO, dat naar Drenthe was afgereisd met de missie om drie punten mee te nemen en niet om mooi te voetballen. Voor de rust lukte het de ploeg van Dick Lukkien amper om door de verdedigende stellingen heen te voetballen, maar in de tweede helft kwam Emmen beter voor de dag. Koud op het veld trof een bekeken balletje van Michael de Leeuw de lat, terwijl Glenn Bijl ook twee goede kansen kreeg.

Dik een kwartier voor tijd viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Eerst hielp Sergio Peña een niet te missen kans nog om zeep, die fout maakte landgenoot Miguel Araujo enkele minuten later niet. De Peruviaanse verdediger liep goed vrij bij de tweede paal en kopte op aangeven van Bijl de gelijkmaker binnen. Daarna draaide Emmen de duimschroeven nog wat strakker aan en zette het alles op alles om eindelijk de eerste overwinning binnen te slepen.

Dat lukte, ook na het inbrengen van routinier Anco Jansen, niet en dus volgde een puntendeling waar beide ploegen eigenlijk niets mee opschieten. Dankzij het gelijkspel wacht Emmen nu al twaalf Eredivisie-wedstrijden op een overwinning en daarmee evenaart het een reeks van SC Cambuur en De Graafschap. Die ploegen waren in het seizoen 2015/16 de laatste clubs die net zolang moesten wachten op een zege. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Emmen Nederland

ADO Den Haag Nederland

ADO Den Haag Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.