Pijnlijke misser Saka komt Arsenal duur te staan in titelstrijd met City

Arsenal heeft opnieuw dure punten laten liggen in de titelstrijd met Manchester City. Op bezoek bij West Ham United ging het ondanks een vroege 0-2 voorsprong mis voor de koploper van de Premier League, die vlak na rust op pijnlijke wijze een strafschop miste.

West Ham United
2 - 2
Arsenal
Arsenal

Arsenal zag City vorige week al dichter bij komen door het 2-2 gelijkspel tegen Liverpool en wist dat het moest winnen van West Ham om de druk richting de onderlinge confrontatie van 26 april niet nog verder te laten oplopen. Aanvankelijk leek dat nog een gemakkelijke opdracht te worden, want binnen tien minuten leidde de ploeg van Mikel Arteta al met 0-2 in de Londense derby.

Het gemak waarmee Arsenal door de West Ham-verdediging sneed was groot. In de zevende minuut was Gabriel Jesus het eindstation van een fraaie combinatie over veel schijven, die eindigde met een lage voorzet van Ben White op de Braziliaanse spits: 0-1. Drie minuten later stond Martin Ødegaard helemaal vrij bij een indraaiende voorzet van Gabriel Martinelli: 0-2.

Zo leken The Gunners al vroeg op weg om de zevende zege in de laatste acht competitieduels te boeken, maar West Ham kreeg na een half uur een uitgelezen kans om de spanning terug te brengen. Gabriel Magalhães veroorzaakte een penalty met een overtreding op Lucas Paqueta. Doelman Aaron Ramsdale kon niet voorkomen dat Saïd Benrahma vanaf elf meter voor aansluiting zorgde.

Vorige week gaf Arsenal tegen Liverpool ook al een strafschop weg, maar had de koploper het geluk dat Mohamed Salah de bal naast schoot. Een week lager zag Arteta tot zijn ontsteltenis dat Bukayo Saka een penalty op dezelfde manier verprutste. De bal ging zeven minuten na rust op de stip wegens hands van Michail Antonio, maar de Engelse vleugelaanvaller ging hopeloos in de fout.

Die pijnlijke misser kwam Arsenal twee minuten later duur te staan, toen Jarrod Bowen een hoge bal van Thilo Kehrer met veel gevoel in een keer langs Ramsdale schoot. Er waren toen nog ruim veertig minuten om de schade te repareren, maar uiteindelijk mocht Arsenal zelfs van geluk spreken dat die niet nóg groter werd. Antonio kopte in de slotfase nog tegen de paal.

Een escape in de absolute slotfase, zoals begin maart tegen AFC Bournemouth, bleek er dit keer niet in te zitten. Daardoor laat Arsenal voor de tweede wedstrijd op rij punten liggen en wordt de titelstrijd met City spannender en spannender. De ploeg van Pep Guardiola heeft nog maar een verliespunt meer. West Ham is nu vier duels ongeslagen en kruipt verder weg van de gevarenzone.