Engeland

Manchester City - Arsenal

Tweede geplaatste Manchester City heeft voor een mooie winst gezorgd in de thuiswedstrijd tegen koploper van de competitie Arsenal in de Premier League op woensdag. De wedstrijd eindigde in 4-1 en het was een hele belangrijke winst in de strijd om de top. De ranglijst blijft echter onveranderd. Man City blijven op de tweede plaats op de ranglijst staan en Arsenal blijven aan de top van de ranglijst staan. Manchester City opende de score in de 7de minuut na een doelpunt van Kevin De Bruyne, op aangeven van Erling Haaland. Direct na de rust vergrootte John Stones de voorsprong van Manchester City. De Bruyne scoorde nog een keer in de 54ste minuut, met een assist van Haaland. Het doelpunt dat de score milderde naar 3-1 werd in de laatste minuten gemaakt toen Rob Holding het doel vond voor Arsenal, met een assist van Leandro Trossard. Manchester City 4-1 toen Haaland het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte, op aangeven van Phil Foden, in de 95ste minuut. Manchester City heeft nu zeven wedstrijden achter elkaar ongeslagen afgesloten en heeft daarnaast ook nog zeven overwinningen achter elkaar geboekt. In de vijf laatste wedstrijden heeft Manchester City vijf overwinningen behaald, terwijl Arsenal één overwinning, drie keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. De volgende speeldag speelt Manchester City op zondag 30 april om 15.00 uur bij Fulham. Arsenal ontvangt dinsdag 2 mei om 21.00 uur Chelsea.