Engeland

Southampton - Manchester City

De wedstrijd tussen Southampton en Manchester City in het St. Mary's Stadium is zaterdag in 1-4 geëindigd. Dit resultaat betekent dat Man City nu vijf overwinningen op rij heeft behaald in de Premier League. Het bezoekende team nam de leiding kort voor de rust toen Erling Haaland scoorde, op aangeven van Kevin De Bruyne. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Jack Grealish en bouwde de voorsprong uit. Haaland scoorde nog een keer in de 68ste minuut, met een assist van Grealish. Sékou Mara milderde de score voor Southampton in de 72ste minuut met een assist van Moussa Djenepo. Maar Southampton was niet bij machte vaker te scoren. Drie minuten later passeerde Julián Álvarez de doelman en bouwde Manchester City de marge verder uit. Het resultaat betekent de vijfde wedstrijd zonder overwinning op rij voor Southampton. Nathan Aké werd uit de wedstrijd gewisseld in de 81e minuut voor Manchester City. Southampton staat na deze wedstrijd met 23 punten nog steeds laatste, terwijl Manchester City op de tweede plek staat met 67 punten. Manchester City heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan SouthamptonSouthampton speelt op zaterdag 15 april om 16.00 uur in het St. Mary's Stadium thuis tegen Crystal Palace. Op dezelfde dag speelt Manchester City om 18.30 uur thuis tegen Leicester City in het Etihad Stadium.