Pijnlijke conclusie Brood: problemen NAC zijn ook mentaal

Ruud Brood wil nog niet opgeven, maar kan na de nederlaag bij Fortuna Sittard niet anders dan erkennen dat degradatie voor NAC Breda nu wel erg dichtbij is. De trainer hoopt richting het duel met Feyenoord nog te redden wat er te redden valt.

Gevraagd naar waar het misging in Sittard, is Brood eerlijk bij FOX Sports. Het was ook allemaal niet fel genoeg, zegt de opvolger van Mitchell van der Gaag. 'Er zit mentaal iets wat er nog uit moet. Dat is mentaal meegaan in bepaalde duels. Dat laten we nu te vaak gaan', luidt de pijnlijke conclusie.

Verder baalt Brood na de 2-1 nederlaag vooral van de gemiste kansen in de tweede helft. 'We hebben drie of vier heel grote kansen gehad. Die moeten erin. Dan geef je na rust een goal weg vanuit de eerste opbouwfase. Ja, dat is om gek van te worden. Fortuna zat nou ook niet zo geweldig in de wedstrijd. Na afloop was er frustratie bij ons natuurlijk', aldus de NAC-coach.

Brood heeft nu drie dagen om zijn selectie op te lappen voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Met nog drie duels te gaan, moet NAC een achterstand van vier punten goedmaken op De Graafschap om te ontsnappen aan directe degradatie. De coach probeert strijdbaar te blijven: 'De spelers moeten erin blijven geloven. Het gaat ook om een bepaalde kwaliteit of rust, dat je voor de goal wat rustiger bent.'

Diemers
Op de zo frustrerende middag voor NAC groeide Mark Diemers met twee goals uit tot de uitblinker. De smaakmaker van Fortuna Sittard is opgelucht dat degradatiezorgen nu echt verleden tijd zijn, met een marge van zeven punten ten opzichte van plek zestien. 'We doen het op het moment dat het moet. Ja, dat is heerlijk. Dit zijn de wedstrijden waarin je moet laten zien hoe belangrijk je bent. Dat heb ik vandaag gedaan, maar de verdedigers verdienen ook een compliment. Ze hebben geweldig gestreden. Ik ben echt trots op die gasten', vertelt de spelmaker.